Resposta al «Bona nit, capullos» de l´Albert Soler

HELENA MELÉNDEZ i ILLA. SALT.

Ai Soler que tornes a pixar fora de test! Pel que veig ja és una cosa habitual en tu. M´imagino un dia a la teva vida: Quan t´aixeques al matí, trempera matinera a part, ja rumies quina una en faràs, oi? –a veure, de qui «rajarem» avui?– Víctimes n´hi ha a grapats, al món hi regna una mediocritat absoluta! És el mal que heu de patir els quatre capullos superdotats que esteu tant per sobre de la mitjana. N´escollirem un a l´atzar, aquest cop li ha tocat al pobre Gerard, la seva banda de prejubilats i els pringats que ja han comprat les entrades. I t´esplaies amb el teu voca­bulari barroer (com el que utilitzo aquí) punyent (encara que poc assertiu) i, sobretot, ofensiu. Noi, si aquests articles te´ls paguen ja podem tancar la barraqueta, això demostra que no cal ser gaire llest per guanyar-se la vida. Pensa Soler que et pot caure un puro per publicar això: amb la gran quantitat de seguidors que tens potser caldrà cancel·lar el concert per man­ca d´espectadors! El teu esno­bis­me és tan extrem que esdevé ridícul. I a sobre, tens els pebrots de recriminar als de Sopa que s´aprofitin dels «capullos» que aniran al concert. Tu sí que tens un esperit rebel i transgressor! Se´t nota d´una hora lluny. En conclusió, que dubtava d´anar o no al concert, per això d´haver de buscar cangur, haver d´anul·lar l´aperitiu amb els sogres i beure la cervesa a morro. Però m´has convençut, em sembla que hi aniré, si més no per portar la contrària al teu grupet d´esnobs pedants. La gent de Salt no estem pas tant d´hòsties. Bé Soler, et deixo rei, la conversa és molt amena, però estic molt ocupada i no penso perdre ni cinc minuts més del meu preciós temps. Segueix així maco, fent amics! Petonets i abraçades d´una saltenca.

La veu per a les elèctriques no per a les persones

Albert Riera i Fanlo. GIRONA.

Per recordar l´aniversari de la gran nevada del 8 de maig de 2010, un tema del dia va ser la MAT Sentmenat-Baixàs. Malauradament s´ha donat molta veu a Red Eléctrica de España, amb els seus arguments fonamentats amb asseveracions buides, com si fossin portadors de la veritat absoluta i irrefutable. Endesa i REE en lloc d´assumir les seves culpes per la falta de manteniment van acusar del problema a la inexistèn­cia de la MAT. Molt propi d´aquest país. Els afectats per aquesta línia de 400.000 volts no ens queixem perquè sí. No ens aportarà més que problemes, ja que els beneficis seran per a REE i als altres ens aixafaran el paisatge amb torres elèctriques, camps electromagnètics inclosos, llevat que es faci realment bé i se soterri la línia, fent-la passar propera a l´autopista i l´AVE, que per això es fa la MAT, no?

Esgotador ZP

Lluís Girbau Massana. GIRONA.

ZP farà públic en breu –just abans de les municipals– que no es presenta a la reelecció. Un projecte esgotat que ha acabat esgotant quasi tothom. ZP anticipa el daltabaix electoral i és el primer d´abandonar. Ja fa temps que el mateix PSOE havia d´haver substituït ZP. Que sigui ZP qui decideix quan i com dir que no es presenta a les eleccions, diu molt poca cosa de la classe dirigent del PSOE. Diu molt poca cosa del partit socialista. Diu molt poca co­sa de la seva capacitat de crítica i reac­ció. Ho diu tot del PSC: de la seva incapacitat de lideratge i d´influència en la política de l´Estat espanyol, de la seva incapacitat de reacció i d´autocrítica. ZP ha estat un mal president, un pèssim president. La història serà molt dur amb ell; si no, temps al temps.

L´Escala i les possibilitats

Júlia Figueras Díaz. l´escala.

Visc en un poblet idíl·lic, als límits de l´Alt Empordà, sovint recordat per les seves anxoves i per unes platges d´increïble bellesa. L´Escala és, sens dubte, un indret preciós que hauria d´estar entre els tresors turístics de Catalunya, però que últimament s´ha vist afectat pel període electoral que, implacable, ha atacat el poble amb virulència. Les famoses (i presumptes) empreses d´obra pública corrupta fan festa a l´Escala, on des de principis d´any més de vuit obres a càrrec de l´Ajuntament s´han dut a terme. I per què s´han de subordinar les necessitats del poble a aquelles dels seus governants que prioritzen aquelles obres vistoses i amb molt d´impacte electoral però obliden arreglar els problemes que ens afecten? Per què no s´implementen plans a llarg termini, per què no es fa un bon programa de beques, una biblioteca en condicions o més comoditats per aquells a qui els fa falta? Molts han oblidat que democràcia no és donar al poble allò que a un més li convé, sinó allò que aquest més necessita. No hauríem de desaprofitar un poble com l´Escala, oblidat entre els grans centres turístics, per sempre relegat a ser una segona opció, sempre darrerre d´algun altre. Hem de construir el poble on volem viure, el poble en què ens volem convertir. Aprofitem la bellesa que tenim, aprofitem les possibilitats i mirem al futur.