Ara fa uns 60 anys que el Ministerio de Información y Turismo inaugurà a Girona la primera oficina de turisme al Carrer Ciutadans, a l'edifici de la Cambra de la Propietat Urbana. Atenien tota mena de consultes de la ciutat, comarques gironines, o de qualsevol lloc d'Espanya.

Ara fa uns 45 anys que l'Ajuntament en va obrir una per atendre als forasters i estrangers que volien visitar la ciutat, que va estar molt temps ubicada als baixos de l'edifici de l'Ajuntament, a la Plaça del Vi, fins que fou traslladada a la Rambla. En disposar de més espai i trobar-se situada en un lloc de més fàcil accés, l'Ajuntament de Girona arribà a un acord econòmic amb el Ministerio per facilitar també fulletons de tot Espanya, i ells pogueren tancar la seva pròpia oficina. També, en el seu moment, passà el mateix amb la Generalitat de Catalunya, i així es continuà fins que inauguraren la seva oficina de turisme a l'edifici de l'antic hospital de Santa Caterina. Però ara, els papers s'han invertit i actualment l'oficina de Catalunya engloba també la de la ciutat de Girona, i és per aquest motiu que l'oficina de la Rambla es va tancar.

La ciutat hi ha guanyat, amb aquests canvis? Ens sembla que hi ha perdut en diversos aspectes: la ubicació no és tan assequible com la Rambla de la Llibertat, no està prou ben senyalitzada per anar-hi els visitants; a la Rambla quasi hi "ensopegaven" sense haver-la de buscar, els empresaris del sector d'hostaleria no estan gens satisfets d'aquest canvi perquè entenen que els perjudica, etc.

Per acabar-ho d'adobar, el Consell Comarcal del Gironès, fa poc que va ?inau?gurar el Centre de Visitants del Gironès, però en els anuncis que han publicat en aquest Diari de Girona i a la revista Tot Girona (nº 14) veiem que hi figura l'adreça de la seu del Consell, a la zona de "Girona II", a Palau Sacosta, i no hi ha la d'aquest equipament turístic que és a l'esquerra de la CN-II -direcció Figueres- al terme municipal de Sarrià de Ter, allà on hi havia la planta embotelladora de Coca-Cola. Copiem del seu fulletó: "Com arribar-hi: A peu, a uns 50 minuts del centre de Girona". "Preu entrada adults: 4 euros". De totes maneres, a peu, per la CN-II, no creiem que hi ?vagin gaires turistes. Hi ha també les ?coordenades pel GPS, per si algú es perd.

Resumint, si volen atraure turistes estrangers al Centre de Visitants del Gironès, serà millor que els donin un mapa tan bon punt traspassin la frontera i aconsellar-los que no circulin per l'autopista.