09 de juny de 2011
09.06.2011
L'opinió dels lectors

Cartes a director

Recull de les cartes dels lectors de Diari de Girona

09.06.2011 | 12:29

Estic entre els indignats
Lluís Corredor Climent. (Girona)

Tinc gairebé 80 anys, però el meu cor està amb aquests joves indignats que es manifesten a tot el país i, si no fos per l´edat, estaria acampat amb ells. Més que protestar per l´atur, les retallades i les dificultats econòmiques, que són coses conjunturals, crec que la indignació els ve pel capitalisme feroç que patim durant dècades i pel govern multidictatorial que tenim, que mal anomenen democràcia. Vet aquí actuacions que crec que caldrien: una Constitució nova; formació democràtica dels ciutadans des de l´escola i des de casa; partits polítics que s´autofinancïn amb les quotes dels afiliats; remuneracions dels polítics preestablertes i pactades a les urnes; llistes obertes per votar persones i no partits; campanyes electorals exclusivament in­formatives, no publicitàries. Amb normes com aquestes i altres s´afavoriria l´arribada al poder de les persones ben intencionades i no els aprofitats que només busquen el benefici propi. No vull veure més aquell polític de tercera fila que deia a un amic seu: «Des que estic a la política m´estic folrant». Aquestes concentracions poden ser el principi de la revolució. Però no sé per quin camí s´ha de seguir per aconseguir una societat nova amb una democràcia veritable. Potser caldria que ningú anés a votar a les properes eleccions: aleshores s´haurien de plantejar reformes a fons com les que acabo d´exposar.

El pont del Dimoni té un projecte
Manel Mesquita. (Sta. Eugènia de Ter)

Benvolguda Sra. M. Rosa Roig Falgueras, en representació de les 58 ciutadanes filles de Santa Eugènia de Ter i la Rodona que el passat 26 de maig es van trobar a Can Ninetes per reviure aquell poblet, tan a la vora de Girona i tan estimat per tots vostès. Hem llegit la seva emotiva carta al Diari de Girona (dilluns, 6 de juny) i voldríem informar-los que, el proppassat 14 de setembre de 2010, el ple de l´Ajuntament de Girona va aprovar, per unanimitat de tots els regidors, la reconstrucció del nostre estimat Pont del Dimoni (construït el 1357 i desmuntat el 1968) sobre el riu Güell, el més a prop possible del seu original emplaçament, a l´altura del carrer de la Riera Maçana.

El projecte reconstructiu el poden consultar a internet, al periòdic electrònic eldimoni.com i, si demanen el meu número de telèfon a la recepció de Can Ninetes, la comissió que hem treballat i treballem per veure fet realitat aquest sommi comú estarem encantats d´explicar-los el projecte de l´arquitecte Ramon Ripoll en una no­va trobada al Centre Cívic, quan vostès vulguin.

Bona gestió a Sarrià de Ter
Francesc Riera Casalí. (Sarrià de Ter)

Com a resultat de les eleccions municipals de l´any 2007, i a conseqüència d´un pacte entre partits, a Sarrià de Ter es va formar un govern municipal encapçalat per quatre regidors d´ERC i tres de CiU, i quatre més del PSC a l´oposició. Tot l´equip de govern sota la direcció de l´alcalde, Sr. Roger Torrent, ha treballat aquest mandat en bona sintonia, i s´han pogut assolir la majoria dels objectius que en principi és van proposar, i que han estat molts. També malgrat la refotuda crisi, provocada per una bestial especulació i per la cobdícia de bancs i caixes, que ni els respectius governs centrals , ni el banc de l´estat, han pogut ni sabut frenar. En canvi aquest govern municipal, entre altres coses, ha aconseguit que l´Impost de Bens Immobles, Taxes, etc., no haguessin d´augmentar, cosa que en altres ajuntaments no ha estat així. Total, recollint el fruit de tot el que aquí ha passat, ERC en aquestes recents eleccions ha vist recompensat el seu treball amb una majoria absoluta de nou regidors d´onze i els dos restants han estat un per al PSC i un altre per a CIU; en una votació que no ha estat pas baixa, sinó del 62,11% del cens total de votants. Cal felicitar l´alcalde i cada un dels regidors, per haver fet la feina ben feta i desitjo que el proper govern pugui encertar-la altra vegada i que com sempre, l´oposició sàpiga estar al seu lloc. Tot això ho dic perquè a part de tot, les persones són l´element més important i cal puntualitzar que ERC com tothom sap ha sofert una gran davallada en poblacions i ciutats grans, en canvi aquí i en altres pobles petits ha pogut augmentar; per tant, cal pensar-hi, és un exemple a seguir.

Gràcies, residència geriàtrica Maria Gay
Olga, Sílvia i Carles Cassú Gibert. (Girona)

En nom propi i dels meus germans volem expressar públicament el nostre agraïment per la cura i dedicació que ha tingut en tot moment la Residència Geriàtrica Maria Gay de Girona de la nostra mare Teresa Gibert Frigola, durant 5 anys, fins al darrer moment de la seva mort. La mare tenia Alzheimer i des d´aquí volem fer arribar aquest agraïment a tots i cadascun dels serveis i persones d´aquesta Residència, des de la direcció, assistenta social, coordinador/res, metge i servei d´infermeria, treballadors/es que tenen cura de les persones i fins arribar a la Comunitat de religioses de Maria Gay. A tots, gràcies per la vostra dedicació, cura i esforç.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema