Llegida en diagonal, la notícia té gràcia i prou: un congressista nord-americà, Anthony Weiner, va enviar fotos seves en pilotes a diverses dones. Home, sí, és un escàndol perquè és un representant públic i tot això, i se suposa que ha de ser un model d'integritat, un exemple per a la comunitat i bla, bla. I a més, el tal Weiner està casat, que sempre fa lleig, i resulta que la seva dona és ajudant de la Clinton, que de rotllos maritals fetitxistes en sap un niu. Però en política, com a la vida, els camins del tirar la canya són inescrutables; cadascú té els seus mètodes, i per pintorescos que siguin tots ells responen a un objectiu honrós i humanament compartit: el fornici.

Fins aquí, tot més o menys controlat. Però aturem-nos en dos detalls francament inquietants. Primer, a què dedicava aquest home el seu temps lliure: baixava al gimnàs de la Cambra dels Representants i es feia fotos en boles davant del mirall. Això sí que fa por. Ostres, s'ha de tenir molta autoestima o ser molt imbècil per fer-se una foto del nap davant d'un mirall, però si a sobre s'envia per Twitter per compartir-la, aleshores la cosa t'eleva a la categoria de gilipolles XXL. I no per la mida del tràmec. L'altre detall summament tèrbol d'aquesta història és que el tal Weiner no ha volgut dimitir i s'ha limitat a anunciar que demanarà ajuda psicològica. Quins collons, mai millor dit. La no-renúncia ja dilucida, d'entrada, que no es penedeix de res del que ha fet, de la mateixa manera que la foto encarna l'ostentació orgullosa del seu entrecuix. En ambdós gestos hi ha continguda la personalitat de l'individu, ésser testicular i sense escrúpols que deu considerar que les receptores de la foto són molt afortunades per haver-li vist el flautí.

Però el millor de la notícia és imaginar-se-la reproduïda a la política catalana. L'hipotètic protagonista segur que ho passaria fatal perquè el Govern té unes tisores i, com està demostrant des de fa mesos, està disposat a utilitzar-les.