Resulta curiós que com més èmfasi posen els dirigents del PSOE a assegurar que no hi haurà eleccions generals fins a la primavera, més convençuda està la ciutadania que seran a la tardor. En això està quedant la paraula dels polítics. N'hi ha prou que afirmin una cosa perquè pensem en la contrària. Encara que no m'atreveixo a pronosticar quan es convocaran, confesso que si em pressionen perquè em fixi en el març, poso la mirada al novembre. Es tracta d'un hàbit característic dels aficionats a la màgia. Quan el prestidigitador aixeca la seva mà dreta, cal mirar a l'esquerra. La política ha esdevingut així en la versió barroera de l'il·lusionisme. Res per aquí, res per allà, però res tampoc en els seus caps. Poques coses hi ha tan semblants a res, per exemple, com una compareixença de María Dolores de Cospedal, que ni tan sols s'esforça a resultar versemblant. Alguns polítics haurien de fer un curset accelerat de'explicar contes. Si han decidit que la seva feina és enganyar, que ho facin almenys amb gràcia.

En aquestes, resulta que José Antonio Alonso, portaveu del PSOE, no va tenir un ictus, com es va dir durant dos dies, sinó una cefalea específica que provoca "dèficit neuronal i limfòcits en el líquid cefaloraquidi". Si la informació, en comptes de procedir de l'hospital, hagués procedit del Govern, hauríem pensat que no només havia tingut un ictus, sinó dos. Els informes mèdics encara tenen credibilitat, encara que provoquen interrogants. Què és per exemple un dèficit neuronal? Segons la informació que acabo de veure a la Wikipedia, es tracta d'una anomalia de funcionament d'una part del cos a causa d'una disminució en el funcionament del cervell. És a dir, els mateixos símptomes, o molt semblants, als que provoca un ictus. Passem de comentar el relatiu a la presència de limfòcits en el líquid cefaloraquidi perquè no ens cap en aquest article (ni al cap).

Vol dir tot això que no tot és el que ?sembla, del que a més ens felicitem i ?felicitem Alonso. Ara bé, tornant a l'assumpte de les eleccions generals, ens sembla observar que el Govern es comporta enfront ?d'aquestes com si hagués patit un ictus o, si no, una cefalea específica brutal. En tot cas, el dèficit neuronal sembla greu.