Contranatura

Lluís Vilà Fernández. (La Bisbal d´Empordà)

És possible que en alguns racons del món visquin pares que s´hagin hagut de protegir dels seus fills contractant algun tipus de seguretat privada per una mala gestió familiar, difícilment o impossible, en la immensa majoria dels casos els pares són la gestió, la salvaguarda, l´estima, l´entrega, la confiança cega que els fills esperen d´ells. Els fills també s´indignen quan les decisions paternals els toquen la fibra, i viceversa, però s´arriba a acords perquè el que impera és la unió i la necessitat del temple familiar pel creixement comú i personal.

En l´àmbit familiar també hi ha retallades i sacrificis comuns i personals, però uns pares que s´estimen els seus fills mai retallarien en educació i sanitat, no, abans se sacrificarien ells amb i pel que fos. Aquest argument no s´evidencia extrapolable en la gestió, la salvaguarda, l´estima, l´entrega, la confiança cega que els ciutadants esperen dels seus gestors pares governants, aquí hi ha alguna cosa que no quadra. Aquest no és l´exemple d´una gran família, sinó de l´antifamília; els pares alimenten i protegeixen els fills, en la democràcia són els ciutadants els que proveeixen els governants i, paradoxalment, aquests s´han de protegir dels ciutadants amb forces de seguretat pagades per tots. Si fem cas al sentit comú, això va contranatura, i té un final.

S´ha d´acabar la cacera indiscriminada contra caça i caçadors

Miquel Pi i Bonet. Salt (caçador de la Vall del Ter).

Contesta a títol personal al Sr. Josep Maria Jalle Benítez per les seves acusacions fetes en l´escrit del Diari de Girona del dilluns 20 de juny de 2011.

Pel que sembla, vostè ha vist moltes pel·lícules de por, però aprofita les aus del Ter per carregar amb acusacions gravíssimes contra el col·lectiu de caçadors. Diu que la caça i els caçadors són perillosos, perjudicials i violents i que cal protegir més els animals i ocells de la seva àrea de reserva. Segons la seva teoria, més caçadors, més armes i més risc d´assassinats. Què vol dir Sr. Jalle? Que els caçadors són delinqüents?

Sota el meu punt de vista personal vostè sí que és un perill amb un bolígraf a la mà. El col·lectiu de caçadors hauria de mirar-s´ho i portar-lo al jutjat de guàrdia.

No dic que vostè no hagi vist alguns desaprensius fent alguna malifeta, però això no li dóna dret a fer les acusacions abans esmentades. No cal que li expliqui com som el col·lectiu de caçadors en un minut, vostè hi estaria deu anys i no ho entendria. Li faig saber que els caçadors a més a més d´altres serveis, en els sis mesos de veda ens dediquem a netejar carreteres, camins i corriols i a estassar els marges de la muntanya. Així tothom podrà gaudir millor de la natura i podrà circular millor tant a peu, en bicicleta o en moto per aquests indrets.

Jo sí que estic indignat que una persona pugui anar contra un col·lectiu que no li ha fet res d´aquesta manera.

Esquerra i el rigor

Joan Pou Baez. (Girona)

Els successius recursos que Esquerra ha anat interposant per intentar arribar a aconseguir representació a l´Ajuntament de Girona segurament han generat, via Escrivà de Balaguer, alguna o altra rialla. Però la broma s´ha tornat de mal gust en el moment en què el recurs s´ha presentat al TSJC i s´ha ajornat la constitució del nou Ajuntament. Quina irresponsabilitat, perquè és previsible el resultat del recurs. Però el que és realment indignant, és que a sobre siguin capaços de criticar tot el procés per «falta de rigor».

Només vull recordar que les meses electorals es formen amb ciutadans anònims, escollits a l´atzar i que es passen més de dotze hores realitzant la seva tasca. Al cap de totes aquestes hores, han d´obrir les urnes, fer el recompte, anotar les irregularitats i fer les actes. I tot això amb la simple ajuda d´un manual que de cap manera resol tots els dubtes amb què es troben. Els partits envien uns apoderats a les meses per supervisar el procés del recompte.

Com a apoderat de la Cup+Reagrupament vaig poder comprovar en persona la falta de rigor d´Esquerra de Girona en tot el procés. En un col·legi format per dues meses, la gent d´Esquerra tenia dos apoderats, és a dir, cada apoderat controlava cinc taules, i a la pràctica, això vol dir que no en controlava cap. La Cup+Reagrupament tenia sis apoderats en aquell col·legi, de manera que podíem detectar perfectament qualsevol anomalia en algun vot per a la nostra formació. Si els apoderats d´Esquerra de Girona haguessin detectat amb anterioritat les anomalies que ara reclamen, possiblement no hauríem arribat a la situació actual.

Jo sí que tinc ben clar qui va mancat de rigor. O posats a ser sarcàstics, aquests d´Esquerra de Girona van sobrats de rigor. De rigor mortis.