23 de juny de 2011
23.06.2011
Editorial

Ll'emprenedoria es torna a citar al fòrum impulsa

«Per un dia Girona es converteix en una mena de capital de la iniciativa individual»

23.06.2011 | 10:34

La segona edició del Fòrum Impulsa, celebrada ahir amb gran èxit a Girona, va servir per ratificar l'interès d'aquesta iniciativa destinada a promoure l'emprenedoria en diferents àmbits de l'activitat humana, però també va revelar-ne alguna carència.

Un miler de persones van participar ahir en la segona edició del Fòrum Impulsa, activitat organitzada per la Fundació Príncep de Girona per promoure l'emprenedoria en diferents àmbits de l'activitat humana: economia, educació, medi ambient, ciències socials... Al seu èxit hi van contribuir l'interès indubtable de la vintena de ponències que s'hi van poder escoltar, per part d'emprenedors procedents de tot el món i de camps ben diversos, així com la possibilitat d'intercanviar experiències que ofereix aquest Fòrum, que per un dia converteix Girona en una mena de capital mundial de la iniciativa individual. Una iniciativa individual que, per descomptat, té repercussions en la col·lectivitat, com demostren projectes solidaris com Sonrisas de Bombay, Teach for America i Teach for all o d'altres de desenvolupats en el camp de la sanitat, la tecnologia o el comerç electrònic, per citar alguns exemples. Un fet que resulta especialment important en uns moments en els quals la greu crisi econòmica que afecta tot el món està repercutint en molts àmbits de l'activitat i el pensament, aturant projectes i creant incerteses sobre el futur.
Si aquesta possibilitat d'intercanviar experiències entre persones de camps, interessos i edats ben diferents -afavorida amb diverses iniciatives durant la jornada d'ahir pels mateixos responsables del Fòrum- és un dels grans actius d'aquesta iniciativa, la seva segona edició també va servir per posar en relleu alguna carència que la Fundació Príncep de Girona hauria de tenir en compte. Potser la més important és que, tal com es va comentar al mateix Fòrum, s'hauria de trobar la manera de donar-li continuïtat en el temps, que no es limiti a una única trobada anual d'experts i interessats en l'emprenedoria, sinó que es creïn mecanismes per mantenir l'intercanvi d'experiències i per facilitar informació als possibles emprenedors, que sovint no tenen clar quina és la millor manera de portar a la pràctica una idea.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema