Duran Lleida no ha presentat la declaració de renda del 2010 que correspon a aquest juny passat. Això es veu de la seva declaració al Congrés, en la qual informa piadosament: "Indemnización por sentencia judicial recaída en demanda en defensa del derecho al honor contra Josep C. Vergés de ?4.042,14. Fueron entregados íntegramente a Caritas Diocesana de Barcelona." Que bonic si fos veritat que la caritat (meva) comença a casa! El problema és que jo vaig pagar-li el setembre del 2009, no del 2010.

El Tribunal Suprem de Madrid no va tocar ni una sola coma del meu llibre Tots els homes de Duran, la corrupció política de Catalunya, però, a diferència del Tribunal Suprem de Catalunya, va sentenciar que no podia dir per ràdio el que explica el llibre en detall ni ironitzar sobre comptes corrents a Andorra a la pregunta de si Duran m'havia pagat milions perquè callés. Més d'una dotzena dels seus homes ja han estat condemnats per corrupció i queda el judici principal contra el fidel amic de Duran Fidel Pallerols, d'Andorra. Dels milions desapareguts de la Unió Europea per als aturats, ni rastre.

En blanc, certament, Duran no pot viure. Declara pagar ?45.560 d'impost sobre la renda sobre ingressos de ?33.021, és a dir, una quota punitiva del 138% del que va cobrar. Duran perd diners a cabassos sacrificant-se per la política amb una renda negativa de menys ?1.050 al mes! El miserable mileurista negatiu Duran sobreviu a Madrid en una suite del luxós Hotel Palace simplement perquè així estalvia en taxi per anar al Congrés que està a quatre passes. Caminar fa salut democràtica.

Si pregunteu com és que té un apartament a Lleida, un pis de luxe a Pedralbes, cinc places de pàrquing, una torre a la Costa Brava, un VW Golf de 85 cavalls i un 4x4 (de segona mà, ens informa) heu de saber que els bancs són la generositat personificada. Principalment personificada en el Sr. Botín del Santander, que li ha donat ?1,2 milions en crèdits, dels quals Duran porta retornats en deu anys mil euros al mes i encara deu un milió d'euros.

Als indignats que protestaven a la Plaça Catalunya per no tenir futur els recomano que s'apuntin a Unió perquè fent política com homes, i dones, de Duran convertiran una renda negativa de mil euros al mes en crèdits d'un milió a l'1% d'interès. Amb això ja podran viure, tot i que s'hagin de comprar un segon cotxe de 121 cavalls de segona mà per arribar a fi de mes.

Què farà el Congrés d'aquestes declaracions tan ridícules de polítics que es riuen de la democràcia i de tots nosaltres? La dirigenta del PP a Catalunya Alícia Sánchez-Camacho declara no tenir ni una sola propietat, però deu ?648.000 a "La Caixa" des de fa dos anys sense haver tornat ni un duro. Li calculo uns ingressos de menys ?782 al mes. Dos miserables mileuristes en negatiu, Alicia i lo Pelat al País de les Meravelles!