EManel Casademont és el propietari d'un bar, un excel·lent professional i molt diplomàtic; també és el president de l'Associació de Bars i Restaurants de Lloret de Mar, on durant aquest mes d'octubre tenen lloc unes jornades gastronòmiques sobre "La cuina del peix de l'art", per donar a conèixer el peix i el marisc de Lloret i de la Costa Brava. Pot assaborir-se en més de vint restaurants. Li vam demanar quin ens recomanava; la seva resposta fou molt breu: "Tots". Com que no vam saber quin triar, ens quedàrem amb les ganes.

La majoria dels restaurants i hotels que ofereixen menús especials són d'una certa categoria: El Trull, Seven-Gran Casino Costa Brava, La barca d'or-Rigat Park ?Hotel, etc. però n'hi ha de més populars com El racó de Fenals, perque el seu propietari era simplement un cambrer en un altre establiment i ara és el propietari d'aquest acreditat restaurant, segons ens van explicar. Els seus plats tenen noms molt entenedors: Medalló de rap amb ?rossi?nyols i cloïses sobre un llit de ceps, Sepietes de la costa saltades sobre patata crocant amb pebrot del piquillo. També, al Restaurant Can Bolet hi trobem: Caneló farcit de peix de roca amb suquet de cava i Llom de llobarro amb crema de ceps. No els sembla molt curiós ? No han necessitat cap paraula estrangera per explicar-los!

Ara que la temporada d'estiu ja quasi ha acabat, vam trobar els professionals lloretencs força calmats, però queixosos encara pels problemes, en hores nocturnes, que van haver-hi no fa gaires setmanes, i que ells són els primers en lamentar. Confien molt en que no es reprodueixin en els pròxims anys, perquè és un descrèdit i els ocasiona molts perjudicis. A més, en Ramón Ramos, l'actual director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, entitat copatrocinadora d'aquesta promoció gastronòmica, els digué en la presentació de l'acte: "Treballarem plegats i ajudarem Lloret tant com sigui possible i en tot el que calgui, perquè us ho mereixeu".

Antonio Escudero, president de la Federació d'Hostaleria de Girona, va destacar la bona oferta d'allotjament, en restauració i turística en general, i qualificà Lloret com una "ciutat de mar" (ja no és un poble mariner), i va encoratjar a la seixantena de professionals del sector turístic que hi assistien, a treballar fort per tal de superar la crisi com més aviat millor.

En acabar l'acte fou ofert un aperitiu i ens agrada dir-los que tant els vins com el cava eren elaborats en cellers empordanesos; ho fem constar perquè, malauradament, això no és gaire freqüent.