L'aprofitament polític que han fet els partits de la negociació amb Ryanair o del desbloqueig d'un tram de desdoblament de la Nacional 2 ens demostra que el sistema de partits no és gens rendible per a la ciutadania. Els partits polítics lligats a una administració pública han derivat cap un sistema fracassat perquè és absolutament partidista i sectari i, en definitiva, insolvent. Ja no serveix amb eficàcia als ciutadans i s'hauria de refer tot. Els partits han posat les administracions al seu servei. Les controlen de manera absolutament pornogràfica per pura supervivència tribal. Ho fan tots, però uns més que els altres.

Totes les administracions que ens afecten i els seus diferents estadis estan absolutament corromputs en el sentit estricte del terme. No vull dir que tothom sigui corrupte sinó que en línies generals, l'administració de l'Estat, de la Generalitat, les diputacions, els consells comarcals i els ajuntaments estan tarats. Són oficines de favors i d'influències.

Qui té nassos de negar que ara mateix és més fàcil que els amics de Convergència i Unió tinguin càrrecs, subvencions i facilitats pel fet de ser el partit que governa de manera quasi hegemònica a Catalunya?

I això tots ho consideren absolutament normal i lícit, com si fos el que toca perquè s'ho han guanyat amb unes eleccions i perquè abans, en més o menys mesura, ho feien els socialistes o els republicans. Doncs no, senyors! Això és de societat malalta, podrida i condemnada al fracàs.

Catalunya no funciona perquè no va a una i perquè no és neta. Aquest país s'ha convertit en un camp de batalla: Quan uns governen beneficien els seus i ho neguen tot als contrincants. Els pactes parlamentaris són simple estratègia i paper mullat de cara a la galeria. En realitat, tots busquen la destrucció de l'adversari, col·locar el seus i imposar a la resta la seva manera de veure el negoci de la vida.

Sortiran molts polítics a clamar contra la demagògia i la generalització per dir que la gran majoria estan en política per servir a la resta. Fals! No s'ho creguin! És una falòrnia. Aquests són una minoria molt honorable però una minoria en definitiva.