la corrupció de Duran me la va confirmar ell personalment. Duran es cuida dels seus. La seva mà dreta, Sànchez Llibre, tot i ser inculpat, mai ha anat a judici. El judici al seu fidel amic andorrà Fidel Pallerols porta 12 anys sense celebrar-se. La condemna a presó del president del seu partit, Ignasi Farreres, ha estat anul·lada perquè "no sabia el que firmava" com a conseller de Treball. La dotzena de condemnats menors no han ingressat a presó. I ara ha gestionat amb el PP fungible l'indult del cunyat de Sànchez Llibre i del secretari de Treball, que tampoc eren a presó. No deixa de ser revelador que fos Duran el primer que demanés una llei de punt final per acabar amb els judicis a la corrupció política.

La corrupció de Duran la vaig publicar sense dir noms el 1998: "El líder d'un partit qualsevol incompleix els mínims ètics embutxacant-se diner negre que desapareix pel camí. Els que manen s'envolten de gent sense principis que aparquen l'honestedat". Pocs dies després Duran se m'acosta ràpid: "Ja he llegit el teu article i no m'ha agradat gens que em comparis (amb socialistes corruptes)". Vaig quedar amb la boca oberta. Enlloc a l'article sortia el nom del seu partit o de Duran, però els detalls que explicava eren tan exactes que Duran ho recordava com si hagués denunciat la seva corrupció als quatre vents! Quan li explicava a Fidel Masreal de Ràdio Barcelona com es va delatar Duran, ell em recordava que a Tots els homes del president passa exactament el mateix, quan un implicat en la corrupció de Richard Nixon s'identifica amb un article en el qual no sortia per res el seu nom. La corrupció comença a dalt de tot amb Duran, relacionat directament amb vuit organismes que han rebut uns 3.000 milions en subvencions públiques, la majoria destinades als aturats. La fundació Fecea, que organitza els seus viatges, ha rebut 626 milions, gestionats per Víctor Manuel Lorenzo Acuña, el cunyat de Sánchez Llibre que ha estat indultat.

Fa riure que Duran era implacable amb la corrupció socialista: "A Espanya es denuncia molt, es persegueix poc i no es castiga res. Falten dimissions". Dimissió precisament és el que li demana Gemma Nierga a Ràdio Barcelona. Duran afirma que si troben un sol euro desviat que li demanin explicacions. Primer que ho demostrin. Comença una enrevessada explicació de mal pagador, molt dolgut contra una persona. "Vol dir el Sr. Vergés?" pregunta Gemma Nierga. "No vull parlar d'aquest senyor -crida enfurismat- que no té cap càrrec ni cap prova!". Gemma Nierga: "Sr. Duran, no s'aixequi de la cadira ni m'amenaci amb els braços enlaire!".

La dotzena de criminals condemnats en ferm i el doble indult confirmen la seva corrupció. Ara falta la dimissió que va prometre Duran i que exigia abans als socialistes corruptes.