Tallar la Nacional II a Fornells per

fins comercials

josep brugada i gutiérrez-ravé. girona.

El passat dissabte dia 5, al matí cap a les 10 h, circulava per la susdita carretera N-II en direcció a Sils i a l´alçada del municipi de Fornells de la Selva em vaig trobar amb la carretera tallada. Vaig pensar que potser hi havia obres.

La meva sorpresa va ser a la tornada, cap a les 19 h, quan en tornar em vaig trobar la carretera barrada, molt mal senyalitzada i vaig apreciar que al bell mig de la carretera N-II, hom hi havia instal·lat (vaig intuir) una fira de cotxes. No es deia enlloc que justament al bell mig d´aquella via hi hagués tal activitat. La meva perplexitat va ser que em van desviar vers uns carrers adjacents, mal senyalitzats i sense cap mena de vigilància i indicació i a més tot plegat agreujat perquè no sabia on m´adreçaven jo que havia de tornar a Girona. Quasi tinc un accident perquè no trobava la sortida

I jo em pregunto: és correcte donar un permís d´ocupació de via pública a la carretera N-II, perquè s´hi organitzi una fira de cotxes? M´agradaria saber qui va autoritzar l´ocupació d´aquesta via pública. Per què i per quins interessos? En són responsables la Delegació del Govern Espanyol i l´Ajuntament de Fornells?

Potser que donin alguna explicació coherent a la ciutadania. Trobo francament surrealista que es talli una via pública molt transitada perquè hom hi organitzi una fira comercial. Es pot donar una explicació pública al respecte?

Exemples de

professionalitat

Lluís Torner i Callicó. Girona.

En uns moments que, amb motiu de la crisi i les seves greus conseqüències, no hi ha gaires bones notícies a comentar, sortosament sempre n´hi ha alguna que retorna un xic l´esperança, fent-nos pensar que encara hi ha gent que, amb el seu exemple de gran professionalitat, poden servir d´esperó perquè en surtin d´altres com ells –que de ben segur que n´hi ha– i entre tots apliquin el seu bon fer en donar una embranzida general per sortir d´aquest atzucac, al qual ens està sumint aquesta política de fortes retallades que perjudica, entre altres qüestions, la capacitat d´inversió, la qual cosa desmotiva la gent que, tenint iniciatives, es rendeix a l´evidència del desencís.

En primer terme, tenim tres per­sonatges gironins, tres germans que s´han fet a ells mateixos, a còpia de posar-hi bona dosi de vo­luntat, amb ganes d´aprendre, treballar i innovar, aconseguint, amb la seva professionalitat, l´obtenció d´una merescuda recompensa, en l´àmbit mundial. Ens referim als tres germans Roca, en Joan, en Josep i en Jordi, que han portat la seva empresa, El Celler de Can Roca, a ocupar el segon lloc en el rànquing mundial de la restauració. Aquest premi obtingut no solament dignifica la seva professionalitat, sinó que ha fet que la nostra ciutat, Girona, a la qual ells se senten joiosos de pertànyer, pugui compartir la fama del seu establiment. De la qual cosa els gironins ens sentim orgullosos.

També voldríem parlar d´un altre bon professional, aquest en el camp de l´esport –on malauradament no és or tot el que lluu–, ens referim a en Josep Guardiola. En el decurs de quatre anys, com a entrenador del Barça, ha demostrat a bastament, amb el seu tarannà conciliador i la seva manera de fer, ser considerat un excel·lent professional, que ha sabut fer un bon treball d´equip, no solament pel que fa a la seva preparació i tàctiques, sinó també influint en la bona relació entre els jugadors, partint de valorar la seva tasca, sense fer distincions, i compartint amb tots ells els èxits assolits. Ara ha decidit plegar, pensant que ja ha donat tot el que podia, i que és l´hora d´un recanvi, en considerar que no seria bo de perpetuar-se en el càrrec. Avui, quan escrivim això, després del partit Barça-Espanyol, tota l´afició l´homenatjarà, per donar-li les gràcies per tots els èxits assolits en el decurs d´aquest temps d´entrenador.

Moltes felicitats i sort per a tots ells.

Enhorabona Berga

Mateu Frigolé Teixidor. Canet d´Adri.

He llegit amb lletra petita però amb molta satisfacció com la capital del Berguedà ha fotut un bon patim patam patum al rei dels espanyols. L´ha declarat en un ple del consistori persona non grata. Els felicito de tot cor per la seva valentia. Tant de bo aquesta moció s´escampi com taca d´oli per tota la nació catalana. Que bonic seria en aquests dies de Temps de Flors un acord així per part del consistori gironí. Una catifa ben gran a la plaça del Vi amb un «No al Borbó». Un merescut acte de desgreuge als gironins pel fet que el príncep hereu, amb el patrocini d´un grapat de botiflers, facin servir el nom de la ciutat de Girona, que només es patrimoni dels gironins. No es pot permetre de cap manera que un succesor de Felip V, el borbó més dèspota i sanguinari per al poble català, faci servir el nom de Girona, una de les ciutats que al llarg de la història més ha lluitat per les seves llibertats. Segons la premsa, l´Ajuntament de Berga enviarà l´acord a la Casa Reial, per tal que en tinguin constància.

És amb aquests petits actes –com el de #no vull pagar, a les autopistes catalanes– com es consoliden pedra a pedra els fonaments de la nostra ja imparable independència.

El peix que es mossega la cua

Hector González. girona.

1.- L´Ajuntament no té aprovada cap bonificació en els tributs locals per a persones en situació d´atur.

2.- L´Ajuntament aplica una bonificació del 40% de l´IBI per a famílies nombroses, si no tenen cap deute amb l´Ajuntament, encara que l´estiguin pagant de manera fraccionada i «religiosament» cada mes. I tot i així, t´embarguen la devolució de la Renda, a compte d´aquest deute.

Creu l´Ajuntament que les persones en situació d´atur i amb família nombrosa volen pagar els impostos sense cap bonificació i de manera fraccionada (amb tots els recàrrecs i interessos)?