hi ha gent a qui els agrada viatjar però tenen un problema en l'allotjament, i és que noten massa el canvi de llit i no poden dormir bé si no és en un hotel 5*L al bell mig d'una gran ciutat, amb molt trànsit, que ofereixi molts espectacles, etc. Però també hi ha moltes altres persones que els agrada la natura i el que volen és poder passar la nit sota un cel clar amb un sostre de milers d'estrelles i en un espai a recés d'una muntanya on regni el silenci i la tranquil·litat, o bé amb vistes al mar o a una vall plena de vida i d'arbres de tota mena. També els agrada disposar d'un lloc apropiat per aparcar-hi la seva autocaravana, que estigui ubicat als afores, però no massa lluny d'una ciutat acollidora i que ofereixi una oferta turística interessant, museus, restaurants amb preus atractius, serveis turístics en general, etc.

Això últim és el que buscaven -i van trobar-ho- els propietaris i els familiars d'unes 150 autocaravanes que els dies 8, 9 i 10 de juny passat, van tenir-les aparcadess al costat mateix del Pavelló de Fontajau, en un espai que ja havia indicat l'Ajuntament de Girona i que va col·laborar-hi en els aspectes i tasques pertinents, com facilitar-los vigilància nocturna, etc. Van haver-hi participants de moltes comarques gironines, encara que la majoria procedien de localitats barcelonines i de la mateixa capital catalana. Voldríem destacar que segons ens han dit els organitzadors el més llunyà procedia de Màlaga, i per tant entre l'anada i la tornada va haver de fer 2.200 km., però en acabar la trobada no ho lamentava pas. De fet, es pot comprovar en els comentaris que han publicat al fòrum ACPasion, i podem assegurar-los que de queixa cap, tot són elogis: "Una trobada de cinc estrelles", "No vam fer cap petó a la lleona... però tornarem", "Gran trobada, gran ciutat!", etc.

La majoria eren matrimonis o parelles amb criatures i/o algun altre familiar, en total 330 persones.

Algunes famílies van aprofitar l'estada aquí per arribar-se a Banyoles, la Bisbal, Figueres, la Costa Brava, etc., i d'altres per fer una visita guiada amb les llegendes de Girona com a tema principal. Per cert que van fer-nos molts elogis de la Rosamaria; els va encantar la seva gran experiència com a guia professional. Caldrà que l'Ajuntament de Girona condicioni ben aviat un espai limitat a un nombre d'autocaravanes per acollir aquest tipus de turisme, i per tal que puguin fer una estada curta a la nostra ciutat, tal com els organitzadors ja ho tenen demanat formalment i esperen que la resposta serà afirmativa molt aviat.