els assistents a una festa en una casa de Monells condensen els tòpics amables de la Costa Brava civilitzada: bronzejat sense rastre de cremades, roba blanca ben administrada, sandàlies que no revelen cap desastre pedicur... L'ambient, sense excessos ni estridències, és agradable. I passa el què passa: la majoria dels presents experimenta la necessitat de compartir aquell parèntesi de plaer tou amb el seu cercle virtual.

Les fotos disparades per a Facebook o Pinterest, les ocurrències preparades per a Twitter i els inicis de conversa per a WhatsApp obliguen els participants en aquesta dolça celebració d'estiu a treure els seus telèfons intel·ligents. Però, vaja! No hi ha cobertura. Com és possible? Potser és culpa d'aquesta zona de la terrassa, es responen amb un optimisme tendre. S'inicia llavors un pelegrinatge -divertit per als observadors, sense gràcia per als exploradors- que finalitza quan un d'ells crida amb la joia que desencadenen els grans descobriments: aquí!

(Aquest text podria haver estat escrit fa deu anys si no fos per la referència als gegants tecnològics del present. Probablement seguirà sent vigent durant unes quantes temporades).