Sr. expresident de la Generalitat, exadministrador de Banca Catalana i expropietari de Destino, la revista del meu pare que va enfonsar com tot el que toca. Acaba d'anunciar una querella contra El Mundo per haver publicat un informe de la policia destapant que Jordi Pujol i família tenen 137 milions a Suïssa. La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal ha detectat 165 milions de francs suïssos en diverses divises, és a dir 137 milions d'euros, al "banc privat" Lombard Odier de Ginebra a nom d'una fundació. Els seus beneficiaris finals són Jordi Pujol, Marta Ferrusola, el seu fill gran Jordi i l'Oriol, el secretari general de Convergència.

Estem just davant d'unes eleccions constituents del Parlament que vol plantejar un referèndum per la independència de Catalunya. La justícia a Espanya és lentíssima. El judici del fidel amic del corrupte presumpte innocent Duran Lleida, l'andorrà Fidel Pallerols, encara no s'ha celebrat dotze anys després que jo publiqués el llibre denunciant el seu soci: Tots els homes de Duran, la corrupció política de Catalunya. El Tribunal Suprem no n'ha tocat ni una coma i en canvi ja hi ha més d'una dotzena de condemnats en ferm, tot i que cap criminal ha ingressat a presó ni s'han tornat els diners robats als contribuents. Més que justícia, el que vol tot Catalunya abans de votar és saber què hi ha de cert en les acusacions.

Aquestes acusacions les compara amb el cas Banca Catalana de desviament de més de 500 milions de pessetes del banc que va fundar i que va acabar intervingut. El 1986 l'Audiència de Barcelona va arxivar el procés criminal contra seu. Ens diu que "en aquella ocasió es va mobilitzar contra ell tot l'aparell de l'Estat. Ara hi ha gent que veu el cel obert amb una imprudència i un desvergonyiment molt gran. Als que treuen pit i fan declaracions que s'assemblen a les dels vuitanta: que siguin prudents. Perquè els que es van comprometre en la jugada indigna, després d'això cap d'ells va guanyar mai unes eleccions al Parlament de Catalunya i algun va haver de deixar el seu càrrec a nivell de l'Estat, més d'un. El país, el dia després de les eleccions del 25 de novembre, necessitarà de tothom. Nosaltres necessitarem de molta gent, però seran els que s'hagin comportat dignament en moments com aquest".

Estic d'acord, però la gent ja la necessita ara, no després de les eleccions. M'ofereixo a anar personalment a la banca privada Lombard Odier que té agència a Zuric. Si m'envia una carta de poders al meu e-mail, que li donarà Diari de Girona, avui mateix vaig a Zuric amb autobús i tren des de la mitja muntanya del Zuri Oberland. No tinc cotxe oficial com vostè. Per cert, a Suïssa cap expresident té cotxe oficial, però tenen dret a comprar-se de segona mà el que feien servir, si tant els agrada.

A la banca privada Lombard Odier demanaré un certificat que no tenen cap compte amb diners a benefici, directe o interposat, de Jordi Pujol, Sr. Marta Ferrusola, Jordi Pujol jr, i Oriol Pujol, ni tampoc cap compte a noms de la família.

Aquest certificat tindrà credibilitat perquè jo sempre he lluitat contra la corrupció, com haurà llegit en diversos llibres i centenars d'articles meus. He denunciat personalment Duran Lleida al fiscal anticorrupció quan el seu soci va demanar-me públicament que ho fes. I és públic que el trobo un mal empresari que encara em deu les meves accions de Destino. Així que si avui mateix presento un certificat de la banca privada Lombard Odier tothom el donarà per bo. Aquesta serà la manera immediata de fer callar El Mundo i totes les acusacions de corrupció.

Faci com Duran Lleida i deixi que jo vagi a l'autoritat, en aquest cas bancària suïssa. Els electors catalans han de saber la veritat, i la veritat ha de ser que tot el que publica El Mundo i la policia és mentida. Faci-ho un cop més per Catalunya, senyor Pujol.