Aveure, a veure, que aquí som molt donats a la histèria. L'assumpte dels 22 milions de Bárcenas a Suïssa ja ho ha explicat ell: eren d'uns amics als quals l'extresorer del PP estava donant un cop de mà per moure una mica els seus diners. Als diners, quan es queden quiets, se'ls nota la seva procedència.

- Mira, és d'una comissió il·legal.

- Que no, que és d'un atracament.

- Ni d'un atracament ni d'una comissió, és d'un desfalc.

Potser no és d'una cosa ni d'una altra, però com que a la gent el que li agrada és criticar, al final els diners han de viatjar sense pausa per evitar la propagació d'aquestes infàmies a les quals els espanyols som tan donats. Pobre Bárcenas, l'embolic en què s'ha posat per donar un cop de mà a la seva gent! Després hi ha l'assumpte de l'amnistia fiscal de ?Guindos, de la qual es podrien haver beneficiat part d'aquests 22 milions. Bé, doncs ja hi ha gent per aquí, en els bars, insinuant que es va proclamar pensant en Bárcenas i en tota aquesta pasta d'obscura procedència. Anem a veure: en quin cap cap que a tot un ministre d'Economia, amb la feina que té, li quedi una estona per perpetrar semblant atropellament? L'amnistia fiscal es va fer per donar un cop de mà a la delinqüència gran en general i no pensant en tal i en tal altre.

Està també el cas d'aquest senyor que conduint en sentit contrari per una autopista es va carregar un pobre contribuent i que ha estat amnistiat pel consell de ministres. Doncs bé, no havien passat tres hores de l'amnistia quan algú va assenyalar que en el despatx d'advocats que porta la defensa del condemnat treballa un fill del ministre de Justícia. Què tindrà a veure una cosa amb l'altra? Són o no són ganes de buscar-li tres peus al gat? Encara sort que el mateix despatx s'ha apressat a assenyalar que el fill de Gallardón no ha tingut res a veure. Queda clar, doncs, que no es tracta d'un cas de tràfic d'influències.

Quant a l'àtic de l'Ignacio González, president de la Comunitat de Madrid, què passa? Doncs res, que se l'ha comprat. Ha anat al paradís fiscal en què l'havien posat a la venda i ha arribat a un acord amb el testaferro que el tenia. Tot normal. A veure si no ens posem tan histèrics.