16 de febrer de 2013
16.02.2013

En Pikachu és guai

16.02.2013 | 01:00
En Pikachu és guai

Els Pokémon, literalment, són, segons l'enciclopèdia digital WikiDex, especialitzada en la matèria, "monstres de butxaca" (Pocket Monsters), criatures de ficció amb habilitats i poders diversos. Un dels herois de la sèrie, en Pikachu, té unes galtes altament poderoses, capaces de deixar descàrregues elèctriques prou potents per estabornir un elefant sense problemes. De color groc, en Pikachu, un petit rosegador entranyable de caràcter fort i imprevisible, és guai.
Resulta que a Lugo, a Galícia, les autoritats policials i judicials conspiren contra la bona reputació d'aquests animalons de pares japonesos: han decidit manllevar-los el nom per batejar una operació contra una trama de corrupteles diverses, que afecta alcaldes de municipis diversos. Però el xoc, la descàrrega elèctrica d'intensitat Pikachu, ens ha sacsejat quan, fa pocs dies, ens vam assabentar que de pokémons dolents potser n'hi ha a prop, a casa nostra, més concretament a casa meva: a Sant Hilari Sacalm. La policia sospita que l'alcalde, en Robert Fauria, està implicat en afers poc lícits. Parlen de suborns i tràfic d'influències, ves per on. Noi, això de la corrupció és com el càncer: a mi no em passarà, a mi no em passarà i, patam!, ja la tens. Sóc de Sant Hilari, allà m'hi vaig criar, i veure l'alcalde entrant al cotxe de la policia fa mal. Parlar, parlar, en dècades hem parlat ben poc, quatre holes i adéus mal comptats, però quan la (presumpta) corrupció s'instal·la a casa teva, dol moltíssim.
La democràcia deu estar més corcada del que ens pensàvem, què coi. En Fauria potser no ha fet res, però el problema és que no ho sembla; per molt que proclami als quatre vents que és innocent -hi té tot el dret- la mala fama, merescudament o injusta, l'acompanyarà una bona temporada. En fi, els polítics, els administradors de la cosa pública, com la dona del Cèsar: ni tan sols han d'estar sota sospita, perquè no s'ho poden permetre, i, nosaltres, encara menys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit