L'

anomenat "cas ITV" ha deixat fora de joc el secretari general de CDC, Oriol Pujol, l'únic dels fills de l'expresident Jordi Pujol que ha fet carrera política fins a convertir-se en l'"home fort" del partit, representant d'una generació obertament independentista, que aspira a succeir Artur Mas. Després de la imputació per la trama de les ITV i confiat que es demostrarà la seva innocència, Pujol delega temporalment els seus càrrecs a CiU.

Cinquè fill de l'expresident, Oriol Pujol, amant del munta?nyisme, debutava el 2003 com a diputat al Parlament i està considerat com un destacat integrant de l'anomenat "pinyol" del partit que a principi de la passada dècada va propulsar Artur Mas com a successor de Jordi Pujol al capdavant de CiU. Personifica una nova generació de dirigents de CDC que es declaren obertament independentistes. Va ser ascendit a secretari general en l'últim congrés de CDC, celebrat a Reus el mes de març de 2012, i ha estat recentment un dels artífexs de l'acord de legislatura amb ERC a Catalunya.

Nascut a Barcelona el 1966, casat i amb tres fills, llicenciat en Veterinària i màster en direcció i administració d'empreses per l'IESE, Pujol es va integrar en el Govern com a director general d'Assumptes Interdepertamentals de la Conselleria de Presidència, entre 1996 i 1999, en el penúltim mandat del seu pare. Des de llavors ha exercit diverses funcions. El 2010 va fer el salt a la presidència del grup parlamentari.