08 de abril de 2013
08.04.2013

L'energia eòlica penja d'un fil

08.04.2013 | 00:00

Tenim a Catalunya la tecnologia puntera mundial en energia eòlica. Provinent de l'empresa catalana Ecotècnia, que ha acabat en mans de la francesa Alstom i s'ha convertit en Alstom Wind amb seu a Barcelona. És l'empresa que més patents europees ha presentat. És l'empresa que té els recursos més innovadors per poder vendre generació eòlica a tot Europa i a Sud-amèrica. Estem en un país de vent amb capacitat per produir molts megavats que permetrien compensar una bona part de la dependència energètica que tenim dels hidrocarburs i, sobretot, de les nuclears. És, a més, un negoci de futur que permet mantenir i generar nous llocs de treball.

Però se l'emportaran a França i aquesta vegada no serà culpa dels francesos, que han apostat decididament per l'eòlica, sinó dels ineptes que vivim a la pell de brau que sumarem una fuga més al talent de la nostra gent si no som capaços d'evitar-ho.
I això passa perquè vivim en un país de cacics i d'il·luminats i així ens va.

Hem estat capaços de deixar perdre 30.000 llocs de treball a tot Espanya que es dedicaven a les renovables, per la modificació de la legislació que els retira els incentius i que afavoreix les empreses de sempre; les que tenen agafats pel ganyot alguns dels nostres polítics o que, senzillament, els tenen a sou. I hem estat capaços des de la radicalitat d'un ecologisme fàcil de mirada al melic de qüestionar amb vehemència els aerogeneradors, posant encara més fàcil el camí dels rapinyaires que justifiquen l'extracció d'hidrocarburs no convencionals o abonen encara més les nuclears com a única via per ser autosuficients energèticament.

Ens cal un debat seriós sobre la sobirania energètica del país. I en aquest debat hi entra en joc un canvi de model productiu que faciliti l'estalvi energètic, i hi han d'entrar en joc les renovables com un dels nínxols més clars d'ocupació de futur, que s'haurien de potenciar i que s'hauria de facilitar que s'implantessin

Llastimosament els qui haurien de vetllar per això tenen l'aposta d'Eurovegas o de Barcelona World com el paradigma d'ocupació del futur.
Ja ho deia abans, així ens va.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook