30 de abril de 2013
30.04.2013

El celler de Can Roca, el millor del món

El Celler de Can Roca és el millor restaurant del món, segons el rànquing de la prestigiosa revista britànica "Restaurant Magazine", que es va fer públic ahir a Londres; és el reconeixement definitiu per a l'excepcional proposta gastronòmica dels tres germans Roca.

30.04.2013 | 00:00

Encara que pugui semblar que hi ha una enorme diferència entre El Celler de Can Roca original, aquell petit restaurant que els germans Roca van obrir l'any 1986 a tocar del restaurant familiar al barri de Taialà de Girona, i El Celler de Can Roca que ahir va ser proclamat com el millor restaurant del món, el cert és que la filosofia que l'inspira és exactament la mateixa: oferir una experiència gastronòmica memorable partint d'uns productes de la màxima qualitat que són treballats amb totes les eines a l'abast per extreure'n les millors virtuts. És evident que Joan, Josep i Jordi Roca han millorat en molts aspectes des dels seus inicis, i que han ampliat els seus coneixements, i que s'han convertit des de fa temps en una autèntica referència culinària mundial, amb reconeixements i distincions de diversa mena, però no ho és menys que no han perdut cap dels valors que des de sempre han caracteritzat la seva trajectòria: creativitat, esforç, humilitat, recerca, afany de superació, arrelament al territori... Amb aquestes senyes d'identitat, la seva cuina ha anat creixent, i la seva projecció s'ha multiplicat fins a extrems impensables aquell ja remot 1986, però sempre al barri de Taialà, sempre a molt poca distància d'aquell embrionari restaurant familiar en el qual se'ls va despertar la vocació per aquest món. Tota una declaració de principis.

Joan, Josep i Jordi Roca van recollir ahir a Londres la bandera de la millor gastronomia mundial que durant cinc anys va ostentar El Bulli de Ferran Adrià. Les seves propostes culinàries són diferents, però coincideixen en l'honestedat, l'inconformisme i en una qualitat excepcional. I també en el fet d'haver situat les comarques gironines en el mapa de l'elit de la gastronomia internacional. Girona, en concret, ha d'estar especialment agraïda als germans Roca, perquè el seu restaurant s'ha convertit per ell mateix en un enorme pol d'atracció a la ciutat; es miri per on es miri, és un autèntic privilegi per a Girona tenir un restaurant com El Celler de Can Roca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook