Més val que Felip Puig anés de farol quan deia que en cas de conflicte amb Espanya la defensa dels catalans l'exercirien els Mossos d'Esquadra. Més val que anés de farol o ja podem tancar-nos a casa sota set claus, ja que si els mossos disparen a un senglar i fereixen el company (no del senglar, que anava sol, sinó de l'agent) quan ens defensin a nosaltres ens deixaran amb més forats que la declaració de renda d'Urdangarin. De cara a tranquil·litzar els catalans, alguns dels quals ja practiquen el cos a terra quan veuen un mosso d'esquadra a menys de cent metres, cal apuntar -amb perdó?- la possibilitat que fos una confusió. A la UdG, en concentracions de la PAH i en manifestacions a Barcelona, s'ha comprovat que hi ha mossos d'esquadra que s'assemblen enormement a porcs senglars, no només pel seu aspecte, sinó per la forma d'envestir i la capacitat de raonament, així que seria disculpable que el tirador s'equivoqués. Ara bé, fins i tot tenint això en compte, a menys que l'agent ferit hagués estat uns dies sense depilar-se, el podria haver reconegut.

És en previsió de més accidents porcins que el Govern català ha decidit que els agents portin un número identificatiu que ajudarà a distingir-los dels senglars, ja que de moment no consta que aquests duguin l'esquena pintada (cal admetre que no tots els mossos són confosos fàcilment amb senglars: compto amb amics entre els agents catalans, bons professionals que no envesteixen com senglars i alguns inclús tenen menys pèl, però això no és mèrit de la policia catalana sinó meu, que em sé triar els amics).

Tanmateix, el mosso caçador podria haver intuït que de les dues peces que tenia a l'abast, una duia placa i l'altre no. Inclús si amb els nervis del moment no veiés placa policial a cap dels dos individus que tenia al punt de mira, els podia distingir basant-se en quin dels dos presentava una actitut més agressiva. Els senglars són de tarannà pacífic.