Sobre nazis i mentides

Félix Ovejero. Barcelona.

Amb esbalaïment m'adono que, en una entrevista a Maria del Mar Bonet que va aparèixer al seu diari, l'entrevistador pregunta per "Com se sent quan persones com el professor de la Universitat de Barcelona Félix Ovejero qualifica de nazis els catalans?". No sé d'on la periodista obté la idea delirant que jo qualifico com nazis els catalans, cosa que, per cert, comportaria qualificar-me a mi mateix de nazi. Sempre ha defensat la prudència en l'ús de paraules carregades, entre altres raons, perquè si les emprem sense cap ni peus ens quedem sense paraules per descriure realitats carregades quan aquestes apareixen. El que sí és una estratègia nazi és inventar-se les notícies, de Goebbels, un dels seus principis de la propaganda, el de la transposició exactament. Amb això, per cert, no estic qualificant de nazi el periodista, ja que una semblança de relacions no és una relació de semblança.

La Fiscalia seguirà mirant cap a un altre costat?

Joan Garcia. Girona.

Fa uns mesos vaig escriure dues cartes mostrant la meva perplexitat per la passiva actitud de la Fiscalia de Girona davant de casos obscurs que havien sortit a la premsa sobre la Diputació de Girona, entre ells el d'un advocat que cobrava per informes una mica dubtosos. No he llegit fins avui que la Fiscalia hagi obert cap investigació. Ara, un funcionari de la Diputació ha fet públic que cinc càrrecs d'Unió Democràtica cobren de la Diputació sense acudir al seu lloc de treball. Suposo que, si això no fos cert, el funcionari denunciant ja hauria estat denunciat, però a dia d'avui no em consta que això hagi succeït. Jo em pregunto què pensa fer la Fiscalia de Girona? Ignorar-ho? Seguir mirant, com fa sempre, al costat contrari de la corrupció?; o presumpta corrupció per utilitzar uns termes políticament correctes. El senyor Casadevall té por d'enfrontar-se a l'enorme poder de CiU? En una carta anterior li deia que s'emmirallés amb la Fiscalia de Mallorca. Ara, no cal anar tan lluny. Observi una mica la Fiscalia de Barcelona.

Bus urbà línia 11 de Girona

Pere Plana i Pujol. Girona.

Sr Alcalde: em permeto dirigir-me a vostè, i ésser un més a demanar en nom de tants usuaris com de col·lectius de Gent Gran, que no se suprimeixi la línia de bus urbà número 11, en el seu recorregut pel Barri Vell. Crec que hi ha molts motius per fer allò que es diu "d'humans és errar i de savis rectificar". Doncs bé, jo diria entre altres molts els següents:

1r. Els residents a la part vella quedarien sense tenir transport per:

a) Anar al CAP de la salut o altres metges quan ho necessitin.

b) Anar a l'Ajuntament per realitzar alguna gestió.

c) Anar a la plaça mercat per fer les seves compres.

d) Anar al centre comercial de la ciutat.

e) I segurament que podria dir-ne molts més.

2n.- Els que vivim a la part sud de Girona ens mancaria aquest medi de transport per:

a) Anar a l'ajuntament per realitzar gestions.

b) Anar també a l'ajuntament a les reunions de Comissions de Gent Gran de què m'honra formar part.

c) Poder-nos desplaçar al Barri Vell, tant per gaudir de la seva bellesa, com per assistir a les funcions que es facin a la flamant basílica de Sant Feliu o a la Seu.

d) Ignoro si quedaria suprimit el viatge a Sant Daniel. Si fos així, quedarien aïllats els residents en aquella barriada quant a aquest transport, i a nosaltres se'ns privaria d'anar a fer alguna passejada per aquells bonics paratges.

Independentment de tot el que dic, vull dir que reconec les dificultats econòmiques per les quals tots passem avui dia, però a pesar d'això crec que val la pena estudiar altres alternatives. Per exemple, si no és rendible que cada quart d'hora passi el bus, es miri si fent-ho cada mitja o in extremis cada hora, podria continuar el servei. Gràcies per l'atenció que pugui prestar a la present, aprofito per saludar-lo molt atentament.