09 de juliol de 2013
09.07.2013
Editorial

Més solidaritat amb el banc dels aliments

09.07.2013 | 00:00
Editorial
«La memòria d'activitats del Banc dels Aliments de Girona reflecteix de manera crua però al mateix temps ben clara les conseqüències que la prolongada situació de crisi econòmica»

El Banc dels Aliments de Girona va atendre l'any passat 41.000 persones, 10.000 més que l'any anterior, i per fer-ho va comptar amb 1.686 tones de productes, 221 més que el 2011. L'entitat també va rebre més donatius econòmics, tot i perdre aportacions de l'administració.

La memòria d'activitats del Banc dels Aliments de Girona, presentada fa ben pocs dies, reflecteix de manera crua però al mateix temps ben clara les conseqüències que la prolongada situació de crisi econòmica està tenint per a una part important de la ciutadania. Durant l'any 2012, aquesta entitat va atendre 41.000 persones, 10.000 més que l'exercici anterior. En paral·lel a l'increment de les necessitats ateses per l'organització -la qual cosa evidencia que cada cop hi ha més persones que es troben en una situació límit i han de recórrer a aquesta mena de serveis-, la mateixa memòria posa en relleu la creixent solidaritat dels gironins: el Banc dels Aliments va rebre l'any passat la xifra rècord de 1.686 tones d'aliments (221 més que el 2011) i també va reunir 5.283 euros més en donatius que l'any anterior (fins a un total de 13.984). Totes aquestes xifres suposen la cara i la creu d'una situació econòmica que d'una banda està provocant cada vegada més damnificats -persones que no disposen dels recursos necessaris ni tan sols per assegurar-se una mínima subsistència alimentària-, però que al mateix temps ha fet reaccionar la ciutadania per col·laborar a intentar pal·liar els efectes negatius d'aquesta crisi en el seu entorn més immediat. Demostren, igualment, la vitalitat d'una societat civil que sap organitzar-se i respondre a les necessitats urgents, fins i tot quan no disposa del suport de les administracions: crida l'atenció, en aquest sentit, que segons la memòria del Banc dels Aliments, aquesta entitat es va quedar l'any passat sense les aportacions econòmiques que rebia de la Generalitat de Catalunya, els Consells comarcals del Gironès i la Selva i el programa d'ajuts europeus del Fons Espanyol de Garantia Agrària. Altres administracions, en canvi (com ara la Diputació de Girona, o l'Ajuntament de Sarrià de Ter), sí que han continuat fent aportacions, en funció de les seves disponibilitats pressupostàries, a una entitat que està efectuant dia a dia una tasca impagable.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook