Brutícia a Salt

Cristina López. salt.

Benvolgut Sr. Valentí, en lloc de perdre temps de regidor contestant articles d'opinió de periodistes, que evidentment poden opinar i constatar els fets que vulguin (només faltaria!), li pregaria que es dediqués a la seva feina de regidor. Que no és altra que vetllar per la neteja dels carrers de Salt, assegurar que el famós estalvi del contracte de neteja no comporti més carrers bruts i més sofàs, rodes, capses per terra o que els contenidors no estiguin plens i amb brossa pels costats, donant una mala imatge de la vila.

M'ha agradat, senyor Valentí, que, com a mínim, reconegui que no hi ha personal per fer les tasques de neteja a la vila. Deduïm doncs que el suposat estalvi no és res més que una reducció de personal. Personal que segurament era saltenc i que ara estaria agraït de treballar. Li recordo la situació de la vila, que lluny de millorar amb el nou alcalde, només ha fet que empitjorar i donar una imatge deplorable. Un prec: menys contestacions per part de l'equip de govern que fan avergonyir el poble i més treball efectiu per Salt.

Pesca submarina federada

Carles Font i Planella. Delegat

Territorial a Girona de la Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques. Girona.

No es pot oblidar que els Clubs de pesca submarina varen fundar l'any 1967 la Federació d'Activitats Subaquàtiques. Des de llavors la Fecdas, federació catalana, ha crescut fins a 17 departaments o modalitats més, com medi ambient, protecció patrimoni arqueològic subaquàtic, rugbi sub, vídeo sub, busseig en altura, de competició...

Aquest bagatge esportiu i social fa que la Fecdas sigui molt més participativa i exporti tot una sèrie de valors que la fan més gran, alhora que es reconeguda i admirada per altres federacions internacionals i institucions de la comunitat europea.

Malauradament, per a alguns la pesca submarina és la taca de la federació que fins i tot justifica un cert rebuig de la marca Fecdas/CMAS (Confederació Mundial d'Activitats Subaquàtiques), estem parlant d'ideologies determinades a vegades intolerants amb les ideologies dels altres, però de fet, la realitat és que la Fecdas no ha deixat de banda aquest esport, sinó que ha sabut fer molt diferenciada la pesca submarina federada de la pesca recreativa, fins al punt de consolidar la compatibilitat d'aquest esport federat amb la conservació del Medi Subaquàtic i la sostenibilitat.

Un esport que és molt més selectiu del que ja era en tenir el pes mínim de captura molt per sobre de les mides oficials, respectant sobradament l'edat mínima de reproduc?ció. Aquest col·lectiu participa activament en les competicions benèfiques socials, actius en la fotosub apnea de peixos i es té molt en compte les seves observacions científiques del medi marí. En definitiva, les felicitacions en augment cap a la pesca submarina federada demostren que el camí és correcte, sense deixar mai de treballar per un dels esports més arrelats al nostre territori i que ha evolucionat bé a la realitat d'avui.

Un Tour que

ens apropa a un somni

Miquel Gotanegra. President de

l'Estació Nàutica Roses-Cap de Creus.

El nostre somni de convertir la badia de Roses -amb més de 330 dies de vent a l'any- en una de les destinacions de vela més potents de la Mediterrània s'està fent realitat. Aquest cap de setmana el municipi ha acollit per tercera vegada una etapa del Tour de França a vela, una competició de molt de prestigi on participants de diferents països han visitat el nostre territori i han gaudit dels seus encants i de la seva oferta. Des de l'Estació Nàutica Roses-Cap de Creus volem felicitar tothom que ho ha fet possible: Ajuntament, Port Roses, Organització del Tour, Gen, Estació Nàutica, grups de musica locals i tota la gent que ha contribuït a fer que aquest esdeveniment hagi estat un èxit. Moltes gràcies a tots!

Sempre hem cregut que la millor promoció que podem fer d'una destinació turística es el boca-orella i regates d'èxit com aquestes, que són seguides per mitjans de comunicació de molts països, i on tenim l'oportunitat de poder presentar la nostra capacitat d'organització i els nostres camps de regates, són la millor manera d'aconseguir aquest somni que com he dit perseguim i que ja ens queda més a prop. I des d'aquestes ratlles vull deixar constància del nostre proper repte: aconseguir una tripulació Roses Costa Brava per al Tour 2014!

Notícies positives-notícies negatives

Carles Mallart. Girona.

Em trobo una bona amiga del món del turisme gironí i em diu "Carles, fem un cafè", cosa molt típica a Girona ciutat i m'explica una anècdota que li ha passat i esverada em diu: "Mira, saps per què els Instagram, Twitter, Facebook,... tenen tant d'èxit, a diferència dels diaris tradicionals? És que els primers gairebé en la seva totalitat són intercanvis i/o notícies positives, mentre que els diaris globalment mirats, gairebé sempre publiquen notícies negatives o hi ha aquesta sensació". I segueix: "L'altre dia a través de Twitter envio un misatge als meus aproximadament 1.600 vinculats, i dic "Hola, bon dia a tothom, avui fa un sol esplèndid, m'agrada viure,...". Immediatament en la següent hora rebo més de 60 contestes". L'endemà, la mateixa amiga envia a la xarxa un missatge a les mateixes persones, que diu: "Avui em trobo malament, no tinc el dia, tinc un maldecap d'espant,..." i em respon, en les següents hores rebo només 2 respostes, i a sobre em diuen que et milloris ràpidament que no estem d'històries, i ens convé gent positiva i alegre com estaves ahir. La meva amiga va quedar petrificada i a mi em va venir al cap aquella famosa frase d'en Dal Carnegie: "Riu i mig món riurà amb tu, plora i ploraràs sol". La feina de periodista no és gens fàcil, sempre ho he pensat, però els diaris en general crec que s'ho haurien de replantejar/estudiar. No podrien fer un esforç i intentar veure el costat positiu de les notícies, que sempre hi és? Bé, excepte als sucessos, que gairebé sempre seran negatius. La competència és molt forta i encara ho serà més als propers anys. Cal sobreviure i encertar el model de futur. Reflexionem, cal reinventar-se i a més encertar. Hi estan d'acord?

Suggeriment de fiabilitat

JOAN JANOHER I SADURNI. VULPELLAC.

On s'esdevé la concòrdia política? Què se n'ha fet de l'empenta inicial? A mesura que avancem, la marxa per assolir el que interessa per Catalunya es converteix en efecte bumerang. Fent la sensació de reculada imprevista, almenys aquesta és la sintonia negativa per poder arribar al concent unànime per la consulta, amb quin objectiu la ciutadania pot confiar en el procés iniciat, com també engrescador, quan venim observant l'incompliment del programa.

Crec que en el moment real de l'examen de curs han suspès en totes les assignatures, i només tindran l'oportunitat de superar la seva nota al setembre, si porten a terme la seva eficàcia i poguessin actualitzar els seus deures pendents. Malgrat això si el que volen és comprometre's a seguir aplanant el que desitja i persegueix el nostre país; aprenen a saber escoltar el suggeriment dels que no tenim la visió clara, envers a la fórmula de reprendre el full de ruta a seguir.

Desafortunadament, vivim al caos dels dubtes impropis d'uns polítics que defugen del seu propi nacionalisme: vist així, no podem pas esperar grans resultats, i oblidem el projecte i la via més coherent per fer-ho fàcil. Cal suggerir-los que es manifestin clarament del que persegueixen, i que escoltin la seva consciència, com la voluntat del poble; serà llavors quan sortirem del túnel de la llibertat, per començar a veure de manera fiable la seva pròpia llum.