L 'exinterventor de la Junta d'Andalusia ha de demostrar clarament que detectà anomalies a les partides dels ERE, i n'informà. Si no, li podria caure el pèl per no haver controlat adequadament els fons públics sota el seu control. Per tant, cap sorpresa perquè escampi cap amunt la responsabilitat i es declari puntual complidor de les seves obligacions. Resulta ben curiós, però, que mentre el gerent del PP, Bárcenas, informa amb proves sobre el repartiment del botí a la cúpula del seu partit; del senyor interventor, els mitjans del règim en recullin opinions i valoracions i no dades gaire precises.

Suficients perquè el president de la Junta dimiteixi per no embolicar la institució que presideix amb aquest afer i pugui governar Andalusia sense cap vel que la enterboleixi. Era conseller d'Hisenda durant uns anys i tenia la responsabilitat que els diners es gastessin bé. Si no es va assabentar del que passava o no atengué les alarmes, no va complir amb la seva feina i és just i necessari que assumeixi la seva responsabilitat dimitint.

Celebraríem que seguissin el seu exemple l'exministra de Foment més infausta per a les comarques gironines, la Sra. Magdalena Álvarez, deu anys consellera d'Hisenda a Andalusia i ara arrapada al mugró de la vicepresidència del B.E.I. I., i que, per analogia, assumissin responsabilitats ja Artur Mas, secretari general i president de CDC durant el saqueig del Palau de la Música i la "fructífera" relació dels confessos saquejadors amb la Fundació del seu partit, i Mariano Rajoy i José M. Aznar, presidents del PP amb un gerent -ascendit a tresorer per Rajoy- acusat de captar, durant els seu mandats, fons irregulars i de trames corruptes esteses a tot l'Estat i distribuir-los a organitzacions i particulars seguint criteris que no s'inventà. A més, la cara els hauria de caure de vergonya, però em temo que la tenen de ciment armat.