31 de juliol de 2013
31.07.2013

Irregularitats a la Creu Roja de Banyoles

31.07.2013 | 10:10
Editorial
«Homs ha estat denunciat per tres nois d'origen marroquí per suposats abusos sexuals»

 

Tot i que dilluns havia assegurat que no faria més declaracions sobre l'afer, l'equip de govern de Banyoles es va comprometre ahir amb l'oposició a elaborar per al setembre un informe de la relació de l'Ajuntament amb la Creu Roja, sobre la qual hi ha sospites d'irregularitats.

Existeix una certa complicitat entre l'Ajuntament, la Creu Roja i Benestar Social per tal de no prendre cap determinació al respecte". La frase està inclosa en un informe dels Mossos d'Esquadra sobre possibles irregularitats econòmiques a la Creu Roja de Banyoles, que haurien estat comeses per Joaquim Homs, expresident i extresorer de l'entitat; Homs ha estat denunciat per tres nois d'origen marroquí per suposats abusos sexuals, i és investigat per quatre casos més, també d'abusos. Segons la policia, Homs hauria manipulat els comptes de l'entitat benèfica per poder disposar a títol particular d'uns recursos econòmics que utilitzava per atreure joves amb escassos mitjans, dels quals després abusava. Joaquim Homs va ser detingut per aquests fets el passat 10 de juny, i després de declarar al jutjat va quedar en llibertat provisional, amb els mateixos càrrecs que se li imputaven, una ordre d'allunyament de 300 metres respecte dels nois denunciants, i l'obligació de comparèixer als jutjats cada 15 dies.

Però la investigació policial sobre aquest afer ha posat al descobert altres fets molt preocupants, que potser no és en seu judicial on haurien de quedar aclarits però per als quals s'han d'exigir explicacions: per exemple, segons la mateixa policia, Homs actuava "amb certa permissivitat" en un marc de "total impunitat" perquè les diferents institucions que tenien coneixement de les suposades irregularitats no van portar a terme "cap acció contundent". S'ha pogut acreditar, per exemple, que hi havia informes del mateix Ajuntament de Banyoles i del Consell Comarcal del Pla de l'Estany que posaven de manifest algunes irregularitats econòmiques a la Creu Roja -un dels quals fins i tot informava desfavorablement sobre ajuts futurs a l'entitat- i que malgrat això les subvencions van continuar; també ha quedat constatat que rumors sobre els abusos -que s'haurien comès entre 2006 i 2013- havien arribat fa mesos tant a la Creu Roja com a Benestar Social del Pla de l'Estany, i tampoc no s'havia actuat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema