Del passat recupero dos noms: Pujol i Companys. Durant molts anys, aquest país ha viscut immers en una dictadura, la franquista. Dictadura definida per les següents expressions: repressió, prohibició, coacció, càstig i, en conseqüència, por i silenci que durant moltes dècades han impedit el reconeixement públic d'aquells que van plantar cara, tot i que ho van pagar amb presó o, en alguns casos, amb la seva pròpia vida. Del futur no vull incórrer en vells tòpics. Que som futur d'aquest país, els joves, és una evidència. Que som la generació més ben preparada, una obvietat. Que som el relleu generacional i regeneracionista, pura lògica. Però més enllà d'això, hi ha el compromís.

Vivim moments complicats. Moments marcats per una crisi econòmica global i implacable. Més de 275.000 joves aturats a Catalunya. Persones amb noms i cognoms a les quals oferim quelcom més que la nostra solidaritat.

Convergència som un partit de govern responsable, amb una prioritat: proporcionar un futur millor a la nostra societat a través de propostes concretes que, en la cosa econòmica i en la cosa social, pal·liïn la greu situació que estem vivint.

Som també un partit compromès. Un partit bolcat en la societat catalana. En el rànquing de les nostres prioritats, les persones ocupen la primera posició. I en aquest compromís hi resideix la identitat de la Joventut Nacionalista de Catalunya.

Som el present de Catalunya, els protagonistes del desenvolupament social i econòmic. Els joves som un dels principals valors que Catalunya té com a poble. Som, en definitiva, la punta de llança del progrés, de l'avenç i del desenvolupament català. Perquè conformem el col·lectiu social amb més capacitat d'adaptació al canvi, l'ADN de les noves idees i del coneixement. Tenim molt clar que Europa és el nostre punt de partida i el nostre punt d'arribada. Però volem ser a Europa en igualtat de condicions. Per això volem estar al capdavant del tren europeu, no en el darrer vagó com Espanya.

Els convergents sabem fer bé les coses. I sabem que la casa no es comença per la teulada. I això significa buscar el màxim de consens amb la resta de forces polítiques i actors socials, econòmics i empresarials. Perquè la viabilitat del projecte de futur ha de comptar amb la legitimitat que aporta la voluntat expressada per la ciutadania.

Catalunya és una vella nació que es renova i enforteix gràcies a la força de la societat. D'aquella societat unida i pacífica. Que suma i dialoga. Que estima i respecta.

Som la saba nova per seguir escrivint la història d'un poble que vol ser protagonista del seu futur.