Una vegada més, com en el cas dels repetidors de TV3 al País Valencià, el Govern de l'Estat ha actuat amb prepotència, obligant ACPV a tancar les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. Aquesta actitud de censura per part del Govern de l'Estat no és nova, ja que amb connivència amb el Govern de la Generalitat del País Valencià, des del gener de 2007, la Generalitat va aconseguir tancar els repetidors de TV3 de la Carrasqueta (l'Alacantí) La Llosa de Ranes (la Costera) Alginet (la Ribera) i Morella (Els Ports), privant milers de valencians de poder vore una televisió que parla com nosaltres.

No he entès mai aquells que, en un món globalitzat, pretenen posar barreres a les ones de ràdio o de televisió, a no ser que el motiu d'eixa censura sigui la por a la llibertat. Com és possible que una societat (i un Govern) que diu que defensa la llibertat com a base de la convivència i del progrés, encara pugui negar la lliure difusió de les ones de ràdio o de televisió? Com s'entén que en ple segle XXI, alguns intentin alçar barreres per interferir una televisió i una ràdio que parla la nostra llengua i que ofereix una programació atractiva, interessant i sense manipulació?

És per poder continuar veient TV3, que impulsada per ACPV, milers de ciutadans ens vam mobilitzar per fer possible una Iniciativa Legislativa Popular (amb 670.000 signatures recollides) perquè s'apliqués la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries. Aquest text estableix que els governs signants han de garantir (sense cap entrebanc jurídic) la recepció de ràdios i de televisions que comparteixen alguna d'aquestes llengües europees, encara que siguin administracions diferents. Cal dir que la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries va ser signada el 1992 pel Govern de Felipe González i ratificada pel Congrés de Diputats l'any 2000, amb José Mª Aznar de president del Govern.

Per què en ple segle XXI no s'afavoreix una televisió i una ràdio sense fronteres? O és que es pot frenar la lliure difusió de la nostra llengua? Com molt bé deia l'alcalde de Morella el 2010, l'actitud de la Generalitat del País Valencià "no s'ajusta a la manera moderna d'entendre la comunicació, perquè en un món global, la cosa raonable és que cada ciutadà tinga la llibertat d'elegir els continguts que vol consumir". Ningú no està obligat a vore TV3 ni a escoltar Catalunya Ràdio! Però amb l'acció de clausurar els seus repetidors s'impedeix que els qui sí que volem vore TV3 i escoltar Catalunya Ràdio puguem fer-ho! És qüestió de legalitats o de por a la llibertat? Per als cristians, com recordava Benet XVI, la llibertat i la veritat han d'anar juntes, perquè si se separen, apareix el risc de la prevaricació. Com ha dit l'escriptor Joan Francesc Mira pel que fa al repetidors de TV3 que es van clausurar, "el que és greu és la destrucció d'una possibilitat real existent, assumida i aprofitada per moltíssima gent". En un temps on des de qualsevol part del món podem sintonitzar la CNN o Al Jazeera, és ridícul censurar les emissions de TV3 i de Catalunya Ràdio!

En un Estat normal, el ministre d'Indústria, en compte de tancar ràdios i televisions, afavoriria la llibertat d'expressió i la lliure difusió de les idees. I és que la censura mai no és un factor de convivència i de llibertat. Perquè qualsevol retallada de l'oferta informativa és un empobriment de la cultura i un pas cap enrere en els drets dels ciutadans. I és per això, precisament, que el Govern de l'Estat prohibeix les emissions de TV3 i de Catalunya Ràdio! Però no és només el Sr. Soria i el Govern del Sr. Rajoy els qui estan en contra de la nostra llengua! També varen posar traves administratives als repetidors de TV3 al País Valencià els ministres José Barrionuevo i José Montilla.

De la mateixa manera que el Govern del PP retalla drets sanitaris i educatius, ara retalla també la llengua i la llibertat d'expressió!! I és que tenen por a la llibertat!!!

Confio que el Consell Valencià de Cultura i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, denuncien públicament la censura del Govern de Madrid i la connivència del Govern Valencià! Com també m'agradaria que denunciessin aquest abús del PP, els bisbes del País Valencià i els de Catalunya i les Balears! Davant d'aquest nou atac a la llengua, amb la clausura dels repetidors de TV3, la desaparició de RTVV i la fi de les emissions de Catalunya Ràdio, per molt que el PP digui que defèn el valencià, dissortadament, no fa sinó treballar per exterminar-lo!