Ara toca

al jutge Silva!

Francesc Buixeda Cabré. santa pau.

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha acordat obrir judici oral contra el jutge Silva pels delictes de prevaricació, retard maliciós de l'Administració de Justícia, i contra la llibertat individual de Blesa (expresident de Caja Madrid), també s'hi ha afegit a la demanda el Diaz Ferrán (expresident de la CEOE i propietari de Marsans), que fa temps està a la garjola.

Si veiem la carrera del jutge, tot i que és una mica entremaliat, per altra banda la seva formació, preparació i experiència en el desenvolupament de la professió no fa pensar, ni molt menys, que en el cas de Blesa actués de la manera i les formes que se li imputen.

Quan s'han esbutzat, per part del jutge, per argumentar la seva defensa, el gran nombre de correus electrònics que Blesa tenia al seu ordinador de Caja Madrid, entre altres coses, s'ha vist la manera d'actuar, com si estés administrant el seu "cortijo", disposant i aprovant crèdits a qui cregués convenient, com per exemple al propietari de Marsans, poc abans de fer fallida, la compra d'un banc sobrevalorat a Florida, etc., i no parlem de les preferents. Però es veu que deu tenir molt bons costats per aconseguir sortir de la garjola, que s'aparti el jutge Silva i a més se li obri judici oral.

En Blesa ha anat novament al Jutjat a declarar, pel cas del banc de Florida, i abans d'entrar i a la sortida s'ha trobat amb tots els seus estimats estafats per les preferents i altres causes, que li han fet costat i de guardaespatlles, no s'ho esperava! No n'hi havia per menys.

Silva, un dels jutges abanderats, com Alaya, Ruz o Castro, que se'l pretenen empaperar, perquè no destapi el que no interessa. Ànims, la raó és de qui diu la veritat i la defensa a capa i espasa. Sort, esperem que te'n surtis.

Els animals de Salt

victÒria crous. salt.

El dia 20 de desembre del 2013 a Salt es va inaugurar un nou espai per als animals perduts o abandonats dins de la deixalleria, per tal de poder mantenir en condicions els animals fins que els vinguin a recollir les brigades de controls d'animals de Girona.

Va comptar amb la presència del regidor de serveis urbans Josep Valentí i membres dels amics del animals de Salt, els quals volem agrair a l'Ajuntament de Salt i en particular al regidor de serveis urbans la tasca feta amb l'obra de les noves dependències per la recollida d'animals i dels muntatges dels pipicans, encara que no li pertoqués a l'àrea que ell gestiona, cosa que encara té més a dir en la seva persona com a regidor, ja que demostra una sensibilitat envers els animals que altres persones com la regidora i la tècnica de l'àrea de sanitat de Salt no tenen. Ha fet una tasca que fa molts anys estava ?reivindicada però que mai amb altres governs s'havia portat a terme a pesar de les moltes queixes que havien arribat a l'Ajuntament.

Dit això, un altre cop felicitats, regidor Josep Valentí, per la tasca desinteressada feta i moltes gràcies en nom de tots els animals que per desgràcia més que per sort faran servir aquestes instal·lacions, que de ben segur si poguessin et farien un fort aplaudiment.

Som ximples? No, però sí més pobres

Jordi Fornos Culi. ripoll.

Aquesta setmana la meva dona i jo hem rebut una carta amb la "gran notícia" que s'han apujat les pensions un 0,25% (a la meva dona 0,60 cèntims de €). Què passaria si visqués sola? Mare de Déu, si la carta que han enviat a tots els pensionistes, el sobre i la feina de correus ja valen més que el que han apujat. I encara tenen el morro de dir que ells són els bons i que no les congelaran més. Què es pot comprar amb el que han apujat al mes? Ni un pack de iogurts, tampoc una barra de pa i no parlem de la gent que cobren 450 € al mes, que no poden pagar ni un KW de llum.

Els hauria de caure la cara de vergonya enviant una carta amb un text que ve a dir que sort d'ells perquè sinó s'haurien congelat. Quina diferència hi ha entre les dues coses? Que tot el que han fet és per guanyar vots ja que la gent no els importa gens.

Estem tornant als anys 50 (per l'edat he viscut la dictadura), ja que ara és una democràcia dictatorial i sinó mirin les lleis que fan.

Toc d'atenció

M. àngels pagès calvet. ventalló.

Una novetat ben interessant, enguany el Fòrum Econòmic Mundial, reunit a la ciutat de Davos, va rebre una carta del papa Francesc. El cardenal Turkson en va fer la lectura a la cerimònia prèvia a l'obertura. Està clar que el Sant Pare segueix amb atenció l'evolució econòmica i que hi ha molts aspectes que el preocupen. Amb tants mitjans com es disposa actualment, és incomprensible que milions de persones visquin excloses i que morin de gana, mentre es malbaraten quantitats enormes d'aliments.

Un toc d'atenció als líders polítics i representants del món empresarial que hi eren presents, que s'adonin de la responsabilitat que tenen per eliminar la pobresa. El seu paper hauria de ser decisiu per una distribució més justa dels mitjans econòmics. Els va deixar un objectiu ben clar: "Que la humanitat sigui servida per la riquesa i no governada per ella". És evident que per aconseguir-ho cal tenir en compte i posar en primer lloc la dignitat de cada ésser humà i el bé comú.

Agraïment als hospitals Trueta i Santa Caterina

Mª carmen Lladó. bonmatí.

Aquestes ratlles són per donar les gràcies, per agrair molt la humanitat que hem trobat en tots vosaltres: doctors/res, infermers/res, auxiliars, zeladors i tots els voluntaris, psicòlegs, etc., en nom de la família de Josep Saez Peña. És una feina dura al costat de tants malalts, però feu "feina ben feta!".

Quan en José Sáez Peña, en Pepe, va estar ingressat, el seu fill, la seva família i jo, la seva esposa, vam estar molt ben atesos, ens vam sentir molt acompanyats, amb molta estimació i molt bons consells. Amb una paraula, no hem estat sols, sinó molt recolzats aquests dies.

Per desgràcia, hem compartit uns dies que mai oblidarem i que també han servit per entendre que la gent entenem i confonem les coses de la Seguretat Social en l'àmbit del Govern, de les retallades i de totes les coses mal fetes que estan fent, ens enfadem quan hem d'esperar molt de temps per a operacions i moltes més coses. Després vénen les crítiques, sense pensar en totes les persones que treballen a dins, que són bones persones i que voldrien fer més i no poden... la humanitat, estimació i bon cor de tots vosaltres.

Una vegada més, moltes i moltes gràcies! Sempre estarem molt agraïts! Rebeu una salutació per a tots els membres de l'equip.

La crisi no s'acaba

Josep M. Loste i Romero. portboU.

Encara que els dirigents del PP declarin que hem entrat en el camí del "creixement" econòmic, ca?da vegada -els particulars i les fa?mílies- han de fer miracles per poder fer front a les "mortíferes i mortificadores" factures domèsti??ques dels subministraments bàsics. El fet de poder arribar a pagar, normalment cada mes, les despeses bàsiques d'aigua, llum, gas, telèfon, electricitat i -ja no diguem el lloguer o la hipoteca- s'ha convertit en un esport de risc. I és clar, un ésser humà quan no pot usar, per raons econòmiques i socials, aquests sis serveis bàsics ja no té cabuda en la nostra societat i esdevé, automàticament, un autèntic "mort vivent".