L'actitud del PP i del CJV pel que fa a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, demostra el seu rebuig a la ciència. El PP, atacant l'AVL (com també els repetidors de TV3, les emissions de Catalunya Ràdio, ACPV o l'Escola Valenciana), demostra una vegada més el menyspreu d'aquest partit, hereu dels absolutistes espanyols de 1814, per la ciència. I és que per celebrar el segon centenari de Ferran VII, els populars valencians i el CJV tornen a actuar com van fer els seus predecessors fa dos-cents anys!

Conten les cròniques que aquest crit infame, "Vivan las caenas", era emprat pels absolutistes espanyols, quan en tornar Ferran VII van desenganxar els cavalls del carruatge, substituint-los per homes del poble. El PP valencià vol els ciutadans valencians desinformats, muts i analfabets! I per això han tancat RTVV, han clausurat els repetidors de TV3, estan ofegant ACPV i l'Escola Valenciana, han silenciat les emissions de Catalunya Ràdio i ara van contra l'Acadèmia Valenciana de la Llengua!

Tot allò que els fa nosa ho fan desaparèixer! Tot allò, i a tots aquells que els porten la contrària, els lleven la veu i la paraula! La política cultural del PP (per no parlar de l'econòmica) és de terra cremada, ?se?guint els passos de Felip V: exterminar la llengua i la cultura del País Valencià! Assimilar-nos en tot, a les lleis de Castella! Impedir qualsevol possibilitat de redreçament nacional i de vertebració del País Valencià!

La línia d'actuació del PP, cuinada a la FAES, és ben clara: acabar amb tot allò que siga diferent a Castella! A Catalunya és el llenguatge de la por i també l'intent del PP per liquidar la immersió lingüística! A les Illes Balears volen acabar amb la llengua i amb els mestres! Al País Valencià, on el PP és més fort, estan eliminant qualsevol iniciativa de recuperació i de normalització de la llengua! El President Fabra i els seus Consellers tenen l'honor de voler acabar amb el valencià, per assimilar el País Valencià a les lleis de Castella! I des de la Conselleria d'Educació segueixen les ordres del ministre Wert per espanyolitzar el nostre País i així anul·lar la consciència nacional dels valencians!

Cada dia és més clar que el PP és el partit de "las caenas". El partit que va contra la ciència i la Universitat. Un partit que no accepta la pluralitat d'allò que anomenen España i per això el PP vol tallar d'arrel qualsevol diversitat cultural i lingüística. No accepten ni tan sols les particularitats "regionales"! El PP és un partit que malgrat que diu que defensa la Constitució, vol acabar amb la diversitat lingüística que "consagra" la Carta Magna. El PP és un partit que tanca tot allò que no pot manipular! Un partit que juga amb els sentiments d'un poble i que té per objectiu acabar amb la nostra llengua i amb la nostra cultura, utilitzant l'engany i la demagògia per tal d'arribar als seus objectius!

El President Fabra i els Srs. Castellano i Bellver i tota la resta de dirigents del PP valencià només fan el ridícul, una i una altra vegada, negant l'autoritat científica de les Universitats de tot el món. I el CJV s'ha cobert de glòria! El PP i el CJV han arribat al súmmum del ridícul! L'article 41 de l'Estatut d'Autonomia diu que l'AVL és la institució normativa de l'idioma valencià. Aleshores, com ha dit l'amic Vicent Partal, com es concilia ser l'autoritat d'una cosa i al mateix temps no tenir l'autoritat de definir la cosa de la qual ets l'autoritat? Això és el sainet que està representant el PP valencià.

En venir a Montserrat des del País Valencià, no vaig haver de canviar de llengua, en passar el riu Sénia. I això ho saben molt bé els qui estan destruint la nostra llengua. Com tampoc no van canviar de llengua els pares del diputat Enric Millo (que són del meu poble) quan van vindre a viure a Catalunya. Com tampoc no canvia de llengua el Sr. Millo quan va al poble dels seus pares i al meu, a veure els seus familiars. Com tampoc no canvia de llengua el Sr. Rajoy quan va a Colòmbia o a Bolívia!