El cànon de l'aigua

i el fons

Santos Torroella

paquita lidón romero. girona.

El cànon de l'aigua és un impost de finalitat ecològica que s'aplica al territori de Catalunya; el fet imposable és l'ús real o potencial de l'aigua, que afecta als usuaris i que el cobra la companyia subministradora en la seva facturació (http://www10.gencat.net ). Segons l'Ajuntament de Girona, aquest any 2014, pel fons Santos Torroella, s'abonarà un milió d'euros als hereus, import que sortirà del cànon de l'aigua amb el següent desglossament: 600.000€ del Manteniment de la Xarxa de Sanejament, 285.000,00€ del Pla de Sanejament i 11500,00€ del Servei de l'Aigua. D'aquesta manera, segons el Sr. Puigdemont, "s'evita recórrer al crèdit i no s'augmenta l'endeutament gironí".

Si no ho entenc malament, i que em disculpin si no és així, els que pagarem el fons serem tots els gironins/es de dues maneres: amb els diners que paguem amb el rebut de l'aigua i amb la pèrdua de qualitat en el servei de sanejament i d'aigua. Tot per una col·lecció que per a molts entesos en art no té massa valor, però en fi, sembla que per a determinades persones sí que en té i molt. Una fantàstica jugada: fem contents els qui consideren que aquesta col·lecció és imprescindible per a Girona, i enganyem als ciutadans fent-los creure que aquesta compra no els suposarà cap despesa addicional. Bravo!

Ajustar-se a la

crua realitat

francesca barti i comalat. banyoles.

Benvolgut senyor Joan Luengo i Sala, he llegit atentament la seva carta i agraeixo la seva claretat i sinceritat en descriure detalladament totes les accions que ha fet ICV en relació al tema que estem tractant. És una llàstima que la proposta de "tarificació social" no s'hagi valorat ni contemplat. Esperem que a partir d'ara ho tinguin en compte, perquè és gràcies a la població que un ajuntament funciona, per tant, també ens han d'entendre i cuidar-nos. Sabem perfectament que els impostos són necessaris i que també es poden amotllar a les diferents situacions socials que viuen actualment les famílies. En la meva opinió, en aquests moments precaris per a moltes famílies s'haurien d'abaixar una mica els impostos, perquè a Càritas i Mans Unides també se'ls acaba la força i sense aquestes associacions estaríem molt pitjor, gràcies a elles anem aguantant tots plegats i no es tracta de sobreviure sinó de posar fil a l'agulla per aprendre a conviure de manera més equilibrada. Esperem que més regidors com vostè agafin la paella pel mànec ben aviat.

Possibles similituds

Lluís Torner i Callicó. GIRONA.

A mesura que ens anem fent grans i es tenen més estones per pensar, ens adonem que hi ha certes paraules, o si voleu actituds, que a voltes, llegint-les o escoltant-les, per un moment, com un flaix, ens fan pensar en d'altres. Ves per on, comentant que ja estem a punt d'entrar a la Quaresma, i pensant en moltes de les coses que estan succeint, ens han vingut al cap alguns escenes de quan, als anys de jovenesa, havíem participat, com a comparses, en la representació de la Passió -parlem de finals dels cinquanta, del segle passat- i que ens havien fet pensar molt, entre elles les negacions de Pere, la rentada de mans d'en Pilat, les hipocresies del Sanedrí o la denúncia de Judes, a canvi de trenta monedes d'argent. Eren escenes que en aquells temps, que devíem tenir quinze o setze anys, ens impressionaren molt.

Avui, tot i el llarg temps que ha passat, arribades aquestes dates, encara hi seguim pensant -amb tots els respectes, en fer uns símils partint d'uns temes bíblics- i alguna d'aquelles escenes o actituds ens sembla veure-les, un xic, en determinats àmbits del nostre entorn, és una similitud que continua fent-nos pensar, i ens fa certa tristor.

Resposta

al Sr. Puggros

Oscar Fraile Chaparro. Director de Comunicació de FeCoTur. palamós.

Des de l'Associació per al Foment Empresarial del Comerç i Turisme de Palamós (FeCoTur) li volem fer arribar les següents consideracions. En primer lloc, ens sap molt de greu que la imatge que li queda de l'esdeveniment sigui la manca d'informació que s'ha donat. Reconeixem que podríem haver donat a conèixer molt millor la 25ª edició de la International Vila de Palamós. La prova va ser un rotund èxit, així ho confirma el club organitzador, però per part nostra podríem haver ajudat un pèl més a què se'n fes ressò. En segon lloc, en la seva carta fa referència a comentaris d'acompanyants dels joves esportistes. Des de FeCoTur li volem fer saber que els nostres associats del sector hoteler i residencial -tots ells de Palamós- van registrar un 100% d'ocupació durant els dies en què es va desenvolupar la regata. En algun d'aquests hotels, el nombre de clients relacionats amb la regata va ser del 80% i en d'altres del 60%, mentre que la resta de places corresponen a clients passants. En qualsevol cas, li volem fer arribar que els hotels palamosins que formen part de la nostra Associació van estar plens durant tota la setmana de la regata, fet que ratifica l'èxit rotund de l'esdeveniment esportiu.

Estem a la seva disposició per si ens vol enviar qualsevol consulta o petició.