Abús del càrrec

LLUÍS ALDEGUER MARCÉ. GIRONA.

Avui i fa poc m'he sentit maltractat com a ciutadà, davant de l'arrogància d'un funcionari que ha volgut fer prevaldre la normativa de circulació pel damunt del sentit comú i l'ètica de les formes que ens fan sentir persones. No és la primera vegada que em trobo en situacions semblants que per peresa he deixat passar. Però aquest cop la cosa ha arribat més lluny i tinc ganes de fer públic el meu desacord amb algunes actuacions desafortunades d'alguns elements d'aquests col·lectius. Entro en qüestió perquè es pugui jutjar el meu ?enuig.

Carrer de Barcelona a 10 metres de la parada de l'autobús de l'estació de la Renfe. La meva esposa es trobava a l'altra banda de la vorera. Jo m'arramblo amb els llums de posició perquè ella després de creuar la calçada pugui incorporar-se al turisme que jo conduïa. En aquell moment es posa el semàfor de vianants en vermell. Ella s'ha d'aturar fins que la llum verda l'hi indiqui (menys de 30 seg.). En el mateix instant passa un policia municipal motoritzat i m'ordena que circuli. Li faig entendre que ja me'n vaig, però tan bon punt la meva dona hagi creuat la calçada. De seguida canvia el semàfor i mentre ella està en camí, d'una manera imper?tinent, sense admetre el que era evident, m'obliga a circular. Arrenco el cotxe tot al costat de la vorera molt lentament perquè la meva muller em pugui atrapar i pujar (senyora de més de seixanta anys). El policia al darrere, enganxat a mi. Tinc la "sort" de coincidir amb el semàfor vermell i em puc aturar. Paro i ella pot pujar. L'agent aprofita la situació per barrar-me el pas i qüestionar-me per què he parat. Li faig entendre que el semàfor estava en vermell. No admet raons a causa que l'estacionament l'havia fet a deu metres abans d'arribar al senyal. Em demana la documentació i m'imposa una sanció per desobediència (...!?). Evidentment no la signo per la meva disconformitat.

Bé, ara em toca pagar, fer recurs o bé denunciar-ho al Síndic de Greuges. Si me'n surto voldria reclamar danys i perjudicis. A causa de tot aquest enrenou, la meva dona no va poder dinar per manca de temps (havia d'incorporar-se a la feina de seguida) a la vegada que feia tard per anar a recollir la meva néta al conservatori per portar-la al col·legi. Tot un munt de complicacions a més de "l'emprenyada".

Resto perplex per una situació tan surrealista i contradictòria: els nostres impostos van per pagar uns organismes que ens han de protegir i donar-nos seguretat, quan és tot al contrari. Convindria més formació cívica i psíquica en el tracte al ciutadà.

El dit que assenyala la lluna

JOSEP RUIZ GARCÍA. SANTA COLOMA DE FARNERS.

Santa Coloma de Farners, el meu poble, té fama de ser terra de Sants (Sant Salvador d'Horta, Sant Dalmau Moner), Savis (El Pare Rodès i Campderà), Poetes (Salvador Espriu i Joan Vinyoli), Artistes com Josep Martí Sabè i Vilallonga, mangants dels quals no cal dir noms perquè tothom els coneix, i també una gran munió de babaus interessats (d'aquesta espècie n'hi ha arreu) que quan en Solà (vull dir l'alcalde Antoni Solà) els assenyala la lluna amb el dit estès, miren no pas la lluna sinó el magnífic dit que els guia dia i nit.

I per què l'Alcalde Antoni Solà assenyala la lluna? Molt senzill: per desviar l'atenció de la plèiade dels disbarats amb què al llarg de la seva llarguíssima gestió (redundància) ha castigat la ciutadania colomenca.

Ara mateix té (tenim els colomencs) al damunt de la taula el disbarat de la piscina coberta en què el concessionari, l'empresa que representa el Sr. Truñó, té presentat un concurs de creditors per una xifra que ultrapassa els vuit milions d'euros i que tot pinta que acabarà a la curta o a la llarga en fallida. Qui es farà càrrec del puf?

És una patata calenta que té l'Alcalde i tots els colomencs i que el Sr. Solà ens vol fer creure que no és tal. Els ven la moto (als babaus) de la salut i el benestar i es queda tan panxo. I ells s'ho creuen. No saben que a l'alcalde Solà la salut dels seus conciutadans li importa un rave amb fulles i tot.

De moment té un aval d'un milió d'euros que ningú no li va demanar que el prestés i que reclamen les entitats financeres prestatàries de l'aval a favor del concessionari Sport Assistance 2000 S.L. representada pel Sr. Truñó. El més greu del cas és que aquesta situació la va cantar fa més de quatre anys un grup d'independents que hi ha a l'Ajuntament fent oposició, quan es va posar en marxa contra vent i marea aquesta enredada. Els que miren el dit els titllen de derrotistes. És clar, el primer és fer la gara-gara a l'Alcalde.

Així que l'alcalde de Santa Coloma, Sr. Antoni Solà, amb el dit assenyala la lluna i els babaus de sempre guaiten embadalits la lluna mentre en Solà xiula mirant un altra banda.

Ple de Girona, passades les vuit

del matí

Carles Mallart. Girona.

Vaig anar al Ple de gener de l'Ajuntament de Girona ajornat per la mort de Cuca Mascort (e.p.d.) i que es va fer al febrer, i que es va anomenar el d'en Rafael Santos Torroella, del qual tots sabem el resultat. Vaig aguantar 3 hores fins al punt esmentat número 5 inclusiu, i la sessió va continuar, segons vaig llegir, unes dues hores més. Vaig tenir la sensació, i així ho recollí en un escrit meu, que "la campanya electoral havia començat", ?almenys en clau interna dels partits.

Ara, segons s'ha pogut saber, l'últim ple va durar unes set hores, carregat de mocions, suposo que també de retrets i més retrets... Òbviament la gent que l'endemà ens hem d'aixecar per anar a treballar no podem assistir a aquestes sessions maratonianes en què s'ha convertit el Ple mensual ordinari de l'Ajuntament de Girona, i llavors diuen que la gent no s'interessa per la política, i és que ni volent ens ho podem permetre. Al pas que anem d'aquí a dos o tres plens, quan els treballadors de l'Ajuntament comencin a treballar al matí, es poden trobar que el ple corresponent encara no s'ha acabat. Imaginin l'ensurt que s'emportarà la plantilla si això acaba passant.

Llegeixo també que hi ha ombres no concretades a l'Ajuntament, que s'han posat càmeres de seguretat, tot plegat fa pensar i potser fóra bo que les farmàcies de prop de la nostra casa gran facin proveïment abundant de "l'aigua del Carme", que al pas que anem es poden exahurir les existències. Poca broma.

Resposta a l'alcaldessa de Tossa

Concepció Turró Oviedo. BARCELONA.

Després de llegir les declaracions de l'alcaldessa de Tossa de Mar en les quals afirmava que som "els veïns que endarrereixen la prova de sonometria per no estar a casa", voldria dir-li des d'aquestes pàgines que estem molt localitzables, estem a la guia telefònica i que l'empresa que ha realitzat la prova tenia les nostres dades.

Ens varen avisar per carta certificada i el dia que varen dir es va fer sense cap retard. No entenem quin és el problema. Per part dels veïns sí que hi ha uns greus problemes, un és que la discoteca Sivas ha obert sense tenir el permís de l'Ajuntament de Tossa i l'altre problema són sorolls al carrer fins a les 6 o 7 de la matinada, als quals fins ara s'afegia la música de la discoteca. També vull dir que als veïns ens agradaria fer les nostres declaracions en un moment com aquest i no només sentir la part de l'Ajuntament.