21 de maig de 2014
21.05.2014
Diari de Girona

Diumenge és el futur

21.05.2014 | 00:00
Diumenge és el futur

"Aquest no ha estat el primer cop que el president apareix, per sorpresa, en un acte polític on intervé el seu germà"

La presència de Pasqual Maragall i Diana Garrigosa a l'acte de l'Esquerra pel Dret a Decidir ha servit perquè es diguin, s'escriguin i es piulin moltes animalades. El president Maragall pot anar on vulgui. Qui ho dubta? Aquest no ha estat el primer cop que el president apareix, per sorpresa, a un acte polític on hi intervé el seu germà Ernest. Ja ho va fer el desembre de 2012. A Sitges, durant l'acte fundacional de Nova Esquerra Catalana. Als que hi érem, la seva presència ens va emocionar i ens va donar coratge. A mi em va confirmar la necessitat de crear un partit diferent.
Aquell desembre, quan ens vam embrancar amb NECat, van sortir algunes veus per dir-nos que ens havíem precipitat. La mateixa cantarella es va repetir setmanes enrere, en fer-se pública la nostra coalició amb ERC. Mireu: una part dels qui participem en aquesta aventura ens considerem socialistes, sobiranistes i maragallistes. I no volem aturar-nos més. Ni perdre el temps al darrere de miratges caducats.
Pasqual Maragall ha estat un bon alcalde, un bon president i un europeista convençut. Però no d'aquesta Europa galdosa que tenim avui, sinó d'una Unió Europea justa, plural i solidària. Diversa i amb cohesió social. On la riquesa es destini a combatre l'atur, la pobresa i la desigualtat, en comptes d'engreixar la cobdícia desbocada dels lobbys i els poders financers que ens ofeguen.
La millor manera d'ajudar a construir aquesta Unió passa per no fallar a les urnes diumenge vinent. Jo hi duré un vot socialista i sobiranista. Carregat d'esperança en la Catalunya i l'Europa que hem de fer des de les esquerres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit