Tot comença amb P de polític i tot acaba amb P de pena: Pujol, pessetes, Putin. Les pessetes ara són euros però com dir millor: Pujol, pessetes i la resta són punyetes? La corrupció dels Pujol fa 15 anys que se sap, editorialitza Diari de Girona: "Les informacions periodístiques que han portat Pujol a confessar el frau fiscal (basades en investigacions policials i judicials, i no pas en invencions ni en maniobres orquestrades contra Catalunya, com s'havia afirmat) també estan revelant des de fa temps, i ho fan fet amb una especial intensitat els darrers dies, les sospites que existeixen sobre les activitats d'alguns fills de Jordi Pujol i Marta Ferrusola. Diari de Girona, per exemple, ja va publicar fa quinze anys reportatges documentats sobre els negocis de la família Pujol".

El diner negre dels Pujol no prové d'herències llunyanes, segons Alfons Quintà, també a Diari de Girona: "La història d'una herència paterna, com a únic origen d'un compte de Jordi Pujol a Suïssa va ser ràpidament posada en dubte per la seva mateixa germana. Tampoc m'empasso que siguin diners procedents d'una herència del seu pare, Florenci Pujol. Si fos així i Pujol ho hagués amagat de la seva germana, seria per llogar-hi cadires. Pujol mai no havia d'haver esmentat el seu pare, sobretot tenint en compte que Florenci Pujol havia estat generós amb ell, en fer-li donació del paquet majoritari d'accions de Banca Catalana". Banca Catalana que va enfonsar el fill, com ha enfonsat tots els negocis que ha fet. Massa tard per enfonsar Catalunya quan fa anys que ja no governa, per sort.

Tampoc l'exdirector d'El MundoPedro J. Ramírez creu que tot prové d'una herència de fa 34 anys (!) del pare: "No es más que una cortina de humo para tapar Suiza con Andorra y las comisiones que cobraba en su despacho oficial con la supuesta herencia, desconocida incluso para su propia hija". Afegeix el diari: "La familia ha movido unos 1.800 millones de euros en paraísos fiscales. Este caudal de dinero procede del cobro del 3% de cada obra o servicio adjudicados por la Generalitat durante los 23 años en los que Jordi Pujol fue presidente.". Traduït: 78 milions d'euros a l'any o uns 7 milions d'euros al mes en negre durant 23 anys d'espoli pujolista de Catalunya. Ramon Trias Fargas deia que Pujol estava casat amb Catalunya. Jo pensava que Pujol s'havia casat pel dret civil català, amb separació de béns. I ara resulta que Pujol s'havia casat pel dret civil espanyol, on tot pertany al marit i la dona que es foti, en el doble sentit de la paraula.

Quan vaig publicar Tots els homes de Duran, la corrupció política de Catalunya, ?l'any 2000, Pujol va reaccionar traient el corrupte presumpte innocent de conseller de la Generalitat. Semblava que feia cas sobre la corrupció primer destapada pel Diari de Girona. Però en publicar tres anys després La caiguda de l'imperi Pujol ja vaig veure per què Duran seguia de soci preferent. Els pocs honestos que quedaven al partit corrupte Unió -segons ha admès Duran al jutge- vàrem escriure una carta a Jordi Pujol, president de CiU demanant-li que no nomenés secretari general el corrupte presumpte innocent. No li va faltar temps a Pujol d'entregar la carta a Duran perquè ens expulsés. Una persona honesta no actua de mala fe. Duran em va confirmar personalment que era un corrupte, com explico al seu llibre. Pujol també m'ho va confirmar amb la seva traïdoria.

Putin també comença amb P. El rellotge suís que exhibeix val més que el sou oficial d'un any. El seu palauet de vacances al Mar Negre ha costat mil milions. Té tres iots immensos d'un mal gust espatarrant. El politòleg de Moscou Stanislav Belkovski calcula la seva fortuna segons el que s'ha publicat en 40.000 milions, però cal afegir que és "accionista informal" de les empreses públiques que ha regalat a l'anomenada màfia del Kremlin.

Belkovski conclou que a Putin no el mou el nacionalisme ni l'imperialisme sinó primordialment els negocis, negocis que mentre estigui en el poder semblen secundaris.

Jordi Pujol tampoc era nacionalista a Banca Catalana ni era nacionalista a la Generalitat. L'expresident a fer punyetes. No ha estat un negoci blanc per a Catalunya, sinó ben negre.