Jorge Fernández Díaz (Valladolid, 1950), enginyer industrial, inspector de treball i, des de l'11 de desembre de 2011, ministre de l'Interior, declarava, convençut, el 23 de gener de 2014, que Santa Teresa de Jesús, que "mana molt", "és una important intercessora per a Espanya en aquests temps durs que estem travessant (en referència a la crisi)". Ho recollia el diari digital Infolibre. El maig del 2013, va dir que "l'avortament alguna cosa té a veure" amb ETA, però "no gai?re", segons la cadena basca EiTB. El març del 2013, en deixava anar una altra, que publicava el web de la Cadena SER: "Existeixen arguments racionals" per sostenir que el matrimoni entre persones del mateix sexe "no ha de tenir la mateixa protecció per part dels poders públics que el matrimoni natural", perquè, per exemple "la pervivència de l'espècie no estaria garantida".

Dimecres, aquest personatge tornava a la càrrega per afirmar, amb cara de fàstic, que "és evident que entre les allaus d'immigrants irregulars (a la frontera de Ceuta i Melilla) s'hi colen també terroristes gihadistes, diguem-ho clarament".

Interpretem-ho clarament: els immigrants, a banda de ser una tropa de delinqüents que vénen a Espanya a prendre la feina de les persones d'ordre com el ministre, també són una colla de terroristes; i els terroristes gihadistes són idiotes, perquè no se'ls acut res més que provar d'accedir a territori infidel per una frontera minada de policies i a través d'una tanca metàl·lica de dimensions obscenes, en comptes de fer-ho amb un bitllet d'avió de primera classe; i els ciutadans devem ser imbècils, perquè algú pensa que ens podem arribar a creure que Santa Teresa de Jesús ens ajuda a arribar a final de mes; i desgraciats, perquè vivim en una societat en la qual el primer neci homòfob, xenòfob, misogin i amb certa maldat que passeja pel carrer pot trobar-se les portes d'un ministeri obertes de bat a bat.