Rajoy va treure un deu en Formación del Espíritu Nacional, però un zero en mates. Un referèndum és un referèndum en qualsevol altre nom, com diria Shakespeare (nota per a Rajoy: escriptor anglès de quan la Gran Armada s'enfonsà). Un ridícul també és un ridícul en qualsevol altre idioma, fins i tot amb l'únic que sap Rajoy: un ridículo. Anys i panys perjurant que els catalans no podríem mai votar i més de dos milions han votat. Els catalans han fet una revolució cívica. Rajoy no ho vol veure, però el món sencer ho ha vist. Catalunya ha tornat al mapa després de ser esborrada el 1714 pels absolutistes francocastellans amb l'ocupació militar de Felip V, el Perjur.

La democràcia és un problema per als hereus de l'absolutisme. No manen els Estats, mana el poble sobirà. Rajoy està desfet. La seva força era el control de l'Estat central i del Tribunal Suprem i no ha pogut contra la democràcia. Posarà 2,3 milions de catalans a la presó per votar? El centralisme demodée i anacrònic de París i Madrid no té futur. La federal Merkel dóna voltes a l'immo?bi?lista Hollande, com l'independentista Mas al negacionista Rajoy.

Revàlida de mates per a Rajoy. Després de retardar una consulta ben legal, deia que una votació organitzada per voluntaris era broma, però quan sumaven 40.000, Rajoy ha corregut al Tribunal Constitucional, que no li quedava més remei que tramitar la seva demanda. Però per salvar el nul prestigi que li queda després de l'estripada antidemocràtica el 2010 de l'Estatut votat pel poble sobirà, ha denegat a Rajoy l'excusa per intervenir. No li ha quedat més remei que no fer res, perquè no podia ordenar una intervenció manu militari "constitucional". El pal de milions de votants l'ha obligat a noves mates. No hi ha cens però s'estima que un 43% ha votat d'uns 5,4 milions possibles. Rajoy diu que és poc, que sumant estrangers és el 33%.

Repassem les mates de Rajoy. El PP va treure majoria absoluta al Congrés el 2011 amb només el 45% dels vots i el 30% del cens! La consulta catalana supera en 13 punts el vot del PP a Espanya! Fins i tot amb les mates de Rajoy, supera en tres punts la representativitat del PP el 2011. L'institut d'opinió CIS, controlat pel PP, estima el vot actual del PP l'octubre de 2014 de només 28%, és a dir, un 19% del cens. El PP avui representa el 19% d'Espanya -a Catalunya, el 2%!-, mentre el poble sobirà català representa el 43% de Catalunya. Les mates de Rajoy són tan desastroses com la seva política negacionista.

Alexandre el Gran va resoldre el proble?ma de com deslligar el nus Gordià tallant-lo d'un cop d'espasa. El mateix pot fer el catejat Rajoy. Que s'oblidi de les mates suspeses. No tothom ha de saber mates i només els demòcrates li discutim la seva matrícula d'honor en Formación del Espíritu Nacional, que segur que el PP, hereu del dèspota feixista Franco, mai li retraurà. Deixi les sumes, restes, multiplicacions, divisions, arrels quadrades, derivades i integrals sobre els catalans. Convoqui un referèndum sobre la independència de Catalunya, amb un simple sí o no com fan els països democràtics. El primer ministre Cameron li pot explicar el d'Escòcia, que ha guanyat a última hora prometent el pacte fiscal. Llavors sabrem qui sap més mates, si Rajoy o el poble sobirà català.