Lloret de Mar celebra avui 18 de novembre la Festa Major d'hivern. Alegria, alegria! Com a curiositat compararem les salutacions dels alcaldes Joan Domènech l'any 1979 i Romà Codina l'any 2014.

El primer alcalde de la democràcia comen?çava amb una referència a l'estació de l'any: "Novament ens trobem davant la Festa Major d'hivern, que arriba en el moment precís, un cop acabada la temporada turística i quan tothom enyora un retorn, més o menys aprofundit i per uns mesos, a una vida més tranquil·la, més familiar i de bon veïnatge".

També Romà Codina arrenca amb una poètica reflexió sobre la tardor: "El sol enca?ra llueix amb força i les temperatures agradables conviden a gaudir de les nostres platges en una tardor que sembla que es presenta càlida i que, per tant, ofereix un al·licient més per gaudir de les moltes i diverses activitats".

Continua la benvinguda de l'any 1979 amb una lloança a la participació ciutadana: "Lloret està de festa! Carrers guarnits i il·luminats, fires, parades, atraccions, música, cine, teatre, proves esportives que es deuen a l'esforç d'una Comissió Organitzadora en la qual s'han integrat representants de totes les entitats lloretenques".

La rèplica de l'any 2014 és de caixó: "Un dels aspectes que em produeix sempre més satisfacció d'aquesta festa és poder copsar com tanta i tanta gent es bolca en la Festa Major, la qual cosa mostra que el poble fa la festa i que cada una de les persones que en formeu part hi doneu contingut i continuïtat".

El tercer apartat del missatge d'en Joan Domènech realça la varietat de la programació: "No hi ha dubte que, si alguna cosa voldria destacar de la programació, és precisament aquesta variació d'actes, aquest seguit de dies amb activitats, aquest lliurament de tothom per a assolir fites més ambicioses".

Aquí hi ha un petit canvi en el guió d'en Romà Codina amb una al·lusió a la crisi econòmica: "Penso que aquesta implicació ciutadana és especialment remarcable en els temps difícils que estan passant moltes famílies i que això ens mostra la gran vàlua humana de la nostra gent".

I tots dos s'acomiaden amb una crida a gaudir de la festa: "Només em resta, per tant, brindar per unes festes esplendoroses, no sols en l'aparell extern, sinó també en l'intern de cada casa i de cada família. I que això tingui continuïtat per a molts anys!", escriu en Joan.

I respon en Romà: "Us convido, doncs, a viure intensament aquests dies d'alegria compartida amb la convicció que els valors ciutadans que ens fonamenten com a poble són la nostra millor aposta pel futur de la nostra vila".

I és que, empenyen els anys però amb afanys iguals! Trenta-cinc anys han passat i poca cosa ha canviat pel que fa a salutacions! Alegria, alegria, que és Festa Major!