Des de fa 48 anys visc en una terra que sento com a part meva. La meva vida ha transcorregut en convivència i respecte amb els meus semblants, mai m'ha importat en quin idioma m'han parlat ni en quin idioma he volgut expressar-me, més aviat he viscut aprofitant i gaudint de l'enriquiment que ens aporta el tracte i el coneixement de la pluralitat. He viscut i conviscut en pau, mai he permès que en llibertat i democràcia em diguin com he de sentir, com he de parlar i molt menys com he de pensar, això sí respectant sobre la base d'aquests principis, als meus semblants. Buscant l'equilibri en l'equanimitat i el respecte. D'uns i d'uns altres aprenem, uns ens aporten valors, idees, sensatesa, responsabilitat i coneixements i uns altres traeixen la responsabilitat política i ens ensenyen el negatiu de l'obsessió i la utilització de la imposició autoritària o de la negació premeditada.

Als mateixos que aclamen, embrutant alguna cosa tan digna i democràtica com votar, encobrint amb la utilització tècnica de l'astúcia, la seva cínica i totalitària obsessió, les seves ànsies i esforços per adoctrinar creant adeptes enganyats i manipulables. Engreixant-se amb la corrupció. La mateixa que fins i tot provoca el silenci i l'omissió amb la traïció de la responsabilitat d'un Govern que no governa, permetent la fallida de l'estat de dret traint el compliment del Constitucional, deixant davant el desemparament tota una ciutadania. Quina trista escenificació teatral per encobriment mutu. Per pacte implícit? El que han estat practicant des de fa anys amb uns i amb uns altres, aquí i allàÉ A tots ells, jubilem-los!

A partir d'avui, invertim un dia cada quatre anys, en tots i cadascun dels comicis electorals. Construïm el nostre futur sense permetre al populisme, al nacionalisme i a traïdors institucionals representar-nos en totes les nostres futures institucions.

Ja n'hi ha prou. Deixin-nos viure en pau, no ens robin més, no ens esmentin més, no ens enganyin més i, per favor, renunciïn, el seu temps s'ha acabat. Convoquin eleccions els uns i els altres, això sí, amb garanties democràtiques, utilitzant urnes de debò per poder, d'una vegada per sempre, jubilar tant temps polític d'omertà, donant pas a una nova etapa amb fermes bases i el clar objectiu de treballar en la deguda regeneració política, en tots els seus àmbits i aspectes. En arribar aquest dia, per fi mirarem el passat com aquell temps viscut que no no hauríem d'haver conegut ni haver sofert mai, donant pas a implantar els oportuns mecanismes que blindin el possible retorn d'aquesta detestable mena.

Pels nostres fills, pels nostres joves i les nostres futures generacions que es mereixen molt més, treballem millor units per poder canviar, evolucionar i avançar. Tenim l'oportunitat d'avançar a una real democràcia amb ferms fonaments de Llibertat, Igualtat d'Oportunitat, Solidaritat, Convivència i Fraternitat, amb Transparència, Sentit Comú i Responsabilitat.

Recobrem la il·lusió per un futur d'oportunitats, el nostre país ho mereix i la nostra ciutadania ho reclama. Assentem les mesures de sostenibilitat en l'econòmic i el social, on tots tinguem veu i formem part d'aquest nou projecte. Hem de construir el futur, crear un nou temps, un camí cap a la dignificació de la democràcia i de la llibertat.

Davant un govern de l'Estat que ni hi és ni se l'espera, que es renta les mans amb la basta similitud amb l'ús de la inacció passant el problema a la burocràcia jurídica documental que dilata, lapida i permet la il·legalitat a Catalunya. Com a societat no podem quedar indiferents davant la gravetat de la situació política i social. Un govern que incompleix la seva obligada responsabilitat enfront de la ciutadania, traint i esquerdant el nostre estat de dret sense posar de manifest el greu precedent que s'ha creat amb aquest frau de llei. Haurien de respondre uns i uns altres d'aquestes accions davant les urnes.