L'Ajuntament de París ha anunciat tot un seguit de mesures per reduir la contaminació atmosfèrica que, per entendre'ns, als carrers de la ciutat arriba a l'equivalent d'estar tancat en una habitació amb vuit persones fumant com carreters. Entre aquestes mesures hi ha la de prohibir la circulació de vehicles dièsel, però també la d'acabar amb tots els focs a terra de la ciutat que encara van amb llenya. No sé quina és l'estadística ni la ràtio de llars de foc per habitant a la capital de França, però resulta difícil imaginar que aquest sigui el problema de la contaminació, ni tampoc la solució perquè entre llars de foc simulades i focs a terra de decoració dubto que siguin molts els francesos que van carretejant llenya pels carrers de la ciutat.

De vegades l'administració pública ja ho té, això, per assolir un objectiu pren tot un seguit de decisions, la meitat de les quals acaben essent absurdes o no porten enlloc i prova d'això és que moltes ordenances municipals estan farcides de tonteries que no serveixen per res i que s'han anat acumulant, una damunt de l'altra, al llarg dels anys sense que ningú s'hagi aturat a posar ordre o a esbrinar si varen ser decisions encertades o no.

En el cas de Barcelona, el principal focus de contaminació el genera el port i molts dels vaixells que hi atraquen, però a ningú se li passa pel cap prohibir els creuers i per acompanyar aquesta mesura, prohibir també els focs a terra. Aquí som més sofisticats i ens dediquem a prohibir consultes i a perseguir amb querelles qui les convoquen, una altra mostra més de l'absurditat del sistema.

Esperem que la moda parisenca no s'estengui i que a algú li passi pel cap prohibir el pa amb tomàquet o qualsevol altra bestiesa, ara que està de moda prendre decisions sense cap ni peus.