L'incendiari Rajoy no ha pogut contra l'astut Mas. La seva antidemocràtica rabieta perquè més de dos milions de catalans han votat l'ha fet desprestigiar encara més l'Estat de Dret. Després de tres segles de l'absolutisme del Dret d'Estat, Rajoy no sap que la democràcia ha capgirat la truita i avui vivim en un Estat de Dret. El Tribunal Constitucional no ha deixat que Rajoy tirés pel dret militaritzant l'autonomia de Catalunya, que creu com el dèspota Franco "en mala hora concedida". Veurem si el Tribunal Constitucional segueix la mentida de Rajoy de confondre referèndum, que depèn del permís del Congrés de Madrid, amb consulta, que el Parlament de Catalunya pot convocar per si sol.

Si el Tribunal Constitucional segueix l'Estat de Dret, i no el Dret d'Estat, donarà una segona clatellada a Rajoy declarant la consulta perfectament legal. Faria baixar la tensió a Catalunya convocar la segona consulta amb totes les garanties legals que ha torpedejat Rajoy en la primera, que ni així ha pogut parar. El 81 que ha votat independència potser baixarà a la segona volta al 70% quan els espanyolistes votin, però serà un 70% que Rajoy no podrà manipular com ara amb matemàtiques d'ig?norant. El Tribunal Constitucional recuperaria així el seu malmès prestigi després de la seva estripada antidemocràtica de 2010 contra l'Estatut votat pel poble sobirà. Els jutges del PP i del PSOE tragueren milions al carrer a Catalunya i són els responsables de l'independentisme per haver seguit ordres polítiques. Han après la lliçó. Un jutge ara ha dit que han denegat a l'incendiari Rajoy l'ús de la força contra la llibertat de vot per no afegir "ni una gota de gasolina".

L'incendiari Rajoy ha obert un segon front judicial amb el penós espectacle de la seva manipulació dels fiscals. El fiscal centralista Torres Dulce ha imposat una querella que els seus propis fiscals a Catalunya havien denegat per unanimitat com a inadmissible en un Estat de Dret. Si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya rebutja la querella, serà un altre pas també per refredar els ànims.

Però si la injustícia espanyolista segueix endavant, els catalans no deixarem sol Artur Mas. Com m'escriu l'expresident de l'Institut d'Estudis Catalans Salvador Giner: "Proposo que ens autoinculpem per la consulta recent i que obliguem Rajoy a dur-nos davant la justícia mitjançant el seu fiscal Torres Dulce". L'Assemblea Nacional de Catalunya hauria de tornar a posar les paradetes a totes les places de Catalunya perquè milions de catalans s'autoinculpin de la consulta del 9 de novembre, 300 anys després de 1714.

Al Camp Nou n'hi caben 100.000. Dos milions d'autoinculpats amb els seus advocats permetrien el Dret d'Estat jutjar-ne 50.000 de cop en setmanes de procés. Caldrien 40 estadis del Barça per criminalitzar tots els catalans que defensen la llibertat. Tardarien dos anys a sentenciar en massa. Quina democràcia i quina justícia aguanta condemnar dos milions de catalans per votar? La justícia no pot seguir l'anticatalanisme dels corruptes polítics de Madrid. El PP i el PSOE avui no representen ni la meitat dels espanyols i ni el 15% dels catalans. La sortida de la justícia a Madrid és declarar la consulta legal, no la que s'ha fet sinó la que cal fer, i a Barcelona rebutjar la farsa-querella del fiscal de Madrid. Que Rajoy es cremi tot sol amb la seva gasolina.