Tapar la boca al denunciant

PERE SOLÀ. girona.

En un país normal, les denúncies que està formulant el Sr. Amargant a través d´aquest diari haurien servit perquè la Fiscalia de Girona, per fi, es dediqués a investigar i per què la Diputació obrís expedient als assessors que no van mai al seu lloc de treball o als diputats que, segons sembla, han cobrat diners sense fer la seva feina; o als que podrien haver fet un mal ús de la seva targeta de crèdit. Doncs, no, el món al revés. L´única conseqüència ha sigut l´obertura d´un expedient al denunciant. Què volen amagar els Srs. Giraut, Soy, Noguer, Torramadé, etcètera?

No he parat de riure des que fa uns dies el Sr. Josep Rull va proclamar que la Catalunya independent seria un país sense corrupció. Coneix vostè la Diputació de Girona? I l´espoli del Palau de la Música? I els negocis de la família Pujol? I els de Prenafeta i Alavedra? I els del Consell de la Selva? Si aquests que volen acabar amb la corrupció tapant la boca al denunciant són els mateixos que ens han de conduir a Itaca, millor que amarrem la barca al port (metàfora marinera com les que tant agraden al capità de tots ells, Artur Mas).

Quan toca a l´estació de Portbou?

Josep M. Loste i Romero. portbou

Llegeixo a la premsa que Adif invertirà 1,2 milions a l´estació del centre de Figueres, per facilitar l´accés de les persones amb mobilitat reduïda: també invertirà 725.00 euros a l´estació de Flaçà en millores diverses. Ho trobo molt bé. Tant l´estació de la capital de l´Alt Empordà com Flaçà són dos punts neuràlgics molt importants de les comunicacions ferroviàries gironines. Ara bé, jo voldria demanar: Quan toquen les millores a l´estació de Portbou? Al meu entendre, i pel bé de les línies del tren convencional R11 i RG1, l´estació de Portbou mereix un tracte millor. Des del meu punt de vista, és urgent elevar les andanes a l´estació de Portbou, així com portar a terme una millora dels seus accessos, tot tenint molt present que al poble de Portbou tenim una població envellida amb dificultats de mobilitat a la qual se li fa molt difícil poder anar al metge a Llançà o a Figueres amb tren convencional. Aquesta necessària millora de l´estació de Portbou també hauria d´implicar fer un esforç per dignificar les interconnexions ferroviàries entre Portbou i Cervera de la Marenda. I tot plegat seria molt beneficiós per a les línies de tren R11 i RG1 i, en general, per poder connectar, amb més facilitar, la Catalunya Nord amb les comarques gironines. Necessitem més transport públic i més respecte a l´equilibri territorial. I tot això només serà possible amb grans dosis de voluntat política.

Què és el socialisme sobiranista?

JOAN GARCIA. girona.

Dintre d´un segle els politòlegs estudiaran la gran aportació filosòfica que acaba de fer Marina Geli al pensament polític mundial: el socialisme sobiranista. Ara és pura entelèquia, però segur que dintre de molts anys cultivats pensadors sabran treure l´entrellat a l´erudició de la trànsfuga del PSC.

Tal vegada és que ara, amb l´impacte inicial d´aquesta aportació al pensament polític, no sabem veure que socialisme sobiranista realment significa mantenir-se en el càrrec i cobrar a final de mes com ha fet ella i altres eminències polítiques com Pia Bosch, Glòria Plana, Pere Albó i un llarg etcètera. I buscar aixopluc a CiU o ERC. ¿Aquests eren els que havien de combatre el nacionalisme carrincló que ha governat a Catalunya des de 1980? Quin sobi