Dalai Lama:

El destí està gairebé tot escrit

Carles Mallart. President Fundació P. Petjada Sant Narcís. Girona.

Deu fer uns set mesos va contactar amb mi a través d´una xarxa social un monjo del Tibet que es volia afegir al perfil. La meva contesta va ser immediata, i li vaig dir, mira, em convindria contactar de debò i en directe amb el Dalai Lama, el teu cap. Contesta seva: no t´hi puc fer res però sàpigues que resaré molt perquè els teus desitjos siguin realitat. Ves per on, d´aquí a poc m´entrevistaré amb ell, fora del nostre país. M´agrada la «parapsicologia», es diu que on estan més avançats és a l´Índia i a la Xina, el Dalai Lama n´és capdavanter. Tinc un gran respecte per totes les formes de vida, meditacions, religions,... si un no molesta a ningú, pot fer el que cregui convenient. Hi estan d´acord?

Així com tots sabem el dia, l´hora i el lloc on naixem, la parapsicologia sap el dia, l´hora i el lloc on marxem, venim a fer una missió gran o petita a aquesta vida i gairebé tot està escrit. Creuen en el destí? Grans homes que han vingut a fer una gran missió en aquests món n´hi ha com John Kennedy, Nelson Mandela, Dalai Lama, Martin Luther King,... i una llarga llista que és pública. Per contra altres d´anònims i d´això n´hi ha milers i milers, que els trobem a la feina, al veïnatge, als diaris,... també han vingut a fer una missió petita o gran en aquest món i que moltes vegades ni ells mateixos saben. Fa disset anys que estudio com a afició temes de parapsicologia i, creguin-me, és senzillament apassionant. El que també crec que és molt millor ésque la gent en general no sàpiga ni vulgui saber quan marxarà d´aquest món dels vius. També és cert que hi ha alguns bons professionals entre nosaltres i molta «farsilàndia» i aprofitats/des de tot plegat. Una norma superbàsica de la «parapsicologia» és la de no escupis a l´aire, que et cau a sobre, «no facis mai mal a ningú gratuïtament, perquè el mal sempre torna».

A tall de resum, m´agradaria compartir amb vostès les divuit regles per ser més feliç del Dalai Lama: 1.- Els grans amors i realitzacions impliquen grans riscos. 2.- Quan perdis, no perdis la lliçó. 3.- Segueix les 3 «R», respecte per un mateix, per les dames i responsabilitat d´acció. 4.- A vegades no aconseguir el que vols és un cop de sort. 5.-Aprèn les regles per saber com trencar-les. 6.- No permetis que una petita disputa malmeti una gran amistat. 7.- Quan tinguis una errada, pren mesures immediates per corregir-la. 8.- Troba temps per a tu mateix els 365 dies de l´any. 9.- Obre´t al canvi però no oblidis els valors. 10.- Moltes vegades el silenci és la millor resposta. 11.- Viu una bona i honorable vida. 12.- Un bon ambient d´amor a casa és fonamental. 13.- Oblida el passat davant els desencontres amb els teus. 14.- Compartir coneixements és aconseguir immortalitat. 15.- Sigues gentil amb la terra. 16.- Un cop a l´any visita algun lloc on no has estat mai. 17.- La millor relació és aquella en què l´amor per cada un excedeix la necessitat de l´altre. 18.- Jutja el teu èxit per allò a què vas haver de renunciar per obtenir-lo.

Qui no vol ser feliç?, una meta universal de la vida. Qui no vol trobar espais per somriure i ser feliç? Dalai Lama, quin personatge més excel·lent, estimat, admirat, seguit... Em fa molta il·lusió trobar-me amb ell properament.

La tasca que tenim per davant

LluÍs Esquena Romaguera.

Torroella de Montgrí.

Davant la situació que veiem que estan patint milers de cristians, els últims a Egipte, penso que és el moment de recordar sense complexos que no es pot ser cristià fora de l´Església i deixant-nos interpel·lar per la missió que ens ha estat confiada. Aquesta tasca, desafiament sempre renovat, és la de proposar, sense imposar, la Bona Nova a tots; anar a tots els que tinguin fam de Déu i fam de pa, sent testimonis de l´Evangeli, sembradors de pau, i ajuda per als més necessitats, com, per exemple, i per desgràcia, fan tants pares i mares que ni tan sols tenen per donar de menjar als seus fills.

Un invent important

M. Carme Haro Roca. BANYOLES.

Un dels invents més importants de la humanitat és l´alfabet. Transcriure sons humans en grafies, combinar-les, donar-los estructura i significat, ha fomentat les relacions humanes, el pensament i també el món personal de la imaginació.

Som en un món en què la pluja d´imatges és com un tsunami i moltes d´aquestes tenen un darrer fons de manipulació.

Fomentar la lectura, a banda d´enriquir-nos tant en el món imaginari individual, també ens desperta el sentit crític que tot ésser humà ha de procurar tenir per conservar la seva dignitat.