Es veu que hi ha un pla de la UE per finançar grans obres públiques. Ja és delictiu que porti el nom de la persona que hauria de defensar els drets dels europeus i en comptes d'això defensa els drets de les multinacionals a no pagar impostos utilitzant Luxemburg de paradís fiscal. Què en podem esperar d'un individu com aquest?

A veure, per què jo he de finançar i pagar la MAT? Si unes empreses elèctriques volen comprar i vendre energia i per aquesta raó necessiten estar més connectades perquè no es paguen i es financen les línies elles? A més, si a França es poden fer soterrades i a Collserola probablement també, per què en d'altres indrets de Catalunya han d'anar trinxant el paisatge? Un dels arguments més delirants és que així, amb empreses elèctriques interconectades, l'energia serà més barata! Em rebolco per terra de l'atac de riure i de cabreig. Tindran cara dura! Cada pas en la concentració energètica ha significat més monopolis i, és clar, augments abusius de preus. S'estudia aquest efecte a primer d'econòmiques.

Crec que ens hauríem d'oposar frontalment a finançar unes obres que només serveixen per crear monopolis i per fer-nos cada dia més dependents de cada vegada menys gent. Trobo normal que hi hagi plans d'inversions europees. El que trobo totalment inacceptable és que els beneficiaris no siguin els governs sinó que aquests facin de delegats de les multinacionals i presentin projectes d'empreses com Endesa, Vodafone o Telefònica.

Tothom s'ha begut l'enteniment? O sigui, empreses que amb artificis fiscals no paguen impostos estan fent negocis amb els clients europeus. A més, amb molt de desvergonyiment utilitzen finançament públic per les seves inversions amb unes condicions immillorables que ja voldrien les Pimes. Això quan no se'ls garanteix que si les inversions van malament ja els tornarem els diners amb els impostos.

El darrer cas. Donarem 275 milions d'euros, és a dir, 45.000.000.000 de pessetes a Cedinsa, empresa participada pel Santander, Bankia, CaixaBank, BBVA, Catalunya Bank i ICO. Com que no passen els cotxes que volien per l'autovia Vic-Ripoll, doncs a pagar la Generalitat. O pitjor: ja sabien que no hi passarien cotxes? Algú s'ha enriquit fent les obres i algú s'està enriquint finançant-les. Això sí, no obrirem els quiròfans tancats per les retallades perquè no hi ha diners. I els de l'hepatitis C que s'esperin. 11.000 catalans que amb aquests diners es podrien curar. Necessitem governs que representin al poble, no les multinacionals.