El Tribunal Constitucional és la tercera cambra no electa en mans exclusives del PP i del PSOE. Té majoria del PP, però entre els socialistes, després del seu cop d'Estat de 2010 carregant-se l'Estatut de Catalunya, ara incorpora dos catalans, Juan Antonio Xiol i Encarna Roca. La catedràtica de Girona forma part de la quota del PSOE, que va permetre a CiU triar-la per cobrir-se les espatlles després de la destrossa pel Tribunal Constitucional de l'Estatut el 2010, fent veure com ara que els catalans també hi participen. Poc importa als dos sociocatalans el que pensin els més de dos milions de catalans que votaren la consulta que diuen que no es pot fer. Doncs sí es va fer.

El Tribunal Constitucional ja ni fa veure que guarda les formes d'un Estat de dret. Imagineu el Tribunal Suprem decidint el vot dels negres en una hamburgueseria de Washington o el Tribunal Europeu en una cerveseria davant una quiche! A la democràcia del negacionista Rajoy el Tribunal Constitucional vota en un restaurant de luxe davant un cocido madrileño, informa La Vanguardia, per forçar els dos jutges catalans a anar amb la resta del PP i del PSOE en contra de la consulta. A canvi de què?

A canvi de rebaixar el to xulesc de la destrossa de l'Estatut de 2010, vestint de formes democràtiques la prohibició de votar als catalans. No podem votar res que surt a la Constitució sense permís de Madrid. Llavors què queda per votar en consultes? Menys de res. Si haguéssim votat contra els toros ara que el PP i el PSOE l'han declarat bé cultural espanyol, el Tribunal convocaria els dos sociocatalans a un cochinillo al horno-cal variar el menú- per obligar els catalans a celebrar la tortura i mort dels pobres animals. Això ens farà més espanyols, no poder votar però anar als toros, igual que amb Franco.

Quin exemple per a Gibraltar, que també ha de ser espanyola sense votar perquè Madrid ho exigeix! Pels mateixos cinc cèntims, Ceuta i Melilla han de ser mores. Els habitants no poden votar què volen ser. Gibraltar ha estat castellana menys temps que anglesa. Per què no exigeix Madrid el Rosselló ocupat per França? Perquè Catalunya no és Espanya? TranquiM. Valls, els catalans de França mai votaran caure en mans de Madrid. Ja saben prou bé com tracta els catalans.

PP i PSOE tots dos van de mal borràs, però governen com si el seu duopoli no s'hagués acabat. El seu Tribunal Constitucional menysprea els catalans per haver votat. Però els botiflers que no votaren són igual de menyspreats. Ara que Ciudadanos és una amenaça al poder d'ells a Madrid reben el mateix tracte que els catalans que no tenen vergonya de ser-ho. Rebatejats Ciutadans a Madrid, són acusats de ser un partit català i per tant de no poder governar l'imperi. Com jo recordava a Diari de Girona, Madrid no paga traïdors.

Què ens queda als catalans? Seguir votant. Tres convocatòries el 2015 deixaran clar quins polítics volem i cap a on anem. Els catalans fa temps que hem liquidat el podrit bipartidisme de Madrid. Aquí era igual de podrit, socialistes igual que CiU. Recalco dues sigles, no sé quin més, Pujol Duran. El jutge Vidal ha estat barrat tres anys per pensar una Constitució Catalana. No li cal la política de cocido dels jutges Roca i Xiol. Que faci política democràtica, elegit pel poble i no a dit del cocido madrileño o de l'escudella i carn d'olla.