Ullastret II

Lola Arpa. Membre de Sos Empordanet. PERATALLADA.

Sos Empordanet agragreix la resposta del Sr. Flores, propietari del nou edifici ubicat al nucli històric d'Ullastret, respecte a les futures intencions de la nova construcció. Però permeti'ns preguntar-nos quin és el motiu pel qual l'Ajuntament no ha deixat visualitzar el projecte a un veí i a un expert quan s'han personat al consistori per demanar-ho.

Si realment aquest senyor està convençut de la qualitat del seu projecte, agrairem que el faci públic.

Actuació correcta del conductor de Teisa

Àlex Gilabert. TEISA - Transports Elèctrics Interurbans S.A.

En atenció a la queixa expressada el passat 14/04/15 per la Sra. Núria Bonet Malàs de Girona, on manifestava el seu malestar perquè el servei 11:30 Girona-Bescanó trigués més de l'habitual després de carregar 2 bicicletes a l'autocar i trobar-se'n 3 més a l'estació de Girona a última hora, i 3 més a Salt, volem destacar la bona actitud i l'actuació del conductor, per haver seguit la normativa fixada per l'Administració i les instruccions donades per l'empresa. TEISA, com a operador de transport públic de la Generalitat de Catalunya, es troba obligada al transport de bicicletes d'acord amb l'Ordre TES/376/2014 de 30/12/14. Aquesta Ordre permet l'accés de les bicicletes als autobusos i autocars, de tots tipus i recorreguts (urbans, metropolitans, interurbans, de llarg recorregut i rurals), amb més o menys bodega, o sense, per la qual cosa, textualment, "l'empresa titular del servei, en tot moment, i valorant la seguretat del transport, els passatgers, els seus equipatges i el vehicle, pot limitar l'accés de les bicicletes...". Per aquest motiu, cal establir un criteri clar perquè els/les conductors/es i els/les clients/es puguin tenir una referència vàlida, i tenint molt en compte que mai coneixem què ens trobarem a les parades següents, quants passatgers i el volum del seu equipatge. Aquesta és la raó per la qual donem la instrucció de carregar un màxim de 2 bicicletes desplegades en vehicles amb bodega (també publicat a la web).

En aquest cas, el conductor, amb bon criteri, va consultar amb la persona de guàrdia si carregar-ne 3 més, accedint-hi, amb vocació de servei i perquè va valorar que hi podrien cabre, tot assumint el risc de què es trobaria a les següents parades, tot explicant tant als primers 3 com als següents 3 la normativa establerta, sovint no fàcil d'aplicar en tots els casos igual. Lamentem el retard aliè a la nostra voluntat. Ben cordialment.

De la literatura

a l'escenari

Elena i Maria Fernàndez Usón, i Daniel Puig. GIRONA.

Som dues alumnes de segon de batxillerat que vàrem anar fa dues setmanes al teatre Victòria a veure la representació de Mar i Cel escrita per Àngel Guimerà i respresentada per Dagoll Dagom.

Aquest any, a literatura catalana, hem llegit i treballat a fons aquesta obra teatral, i ens va sorprendre les moltes diferències que hi ha entre l'obra original i la representada. Entenem i sabem que l'obra s'ha d'adaptar a l'escenari, però no crèiem que hi hauria personatges nous ni escenes tan diferents, com per exemple l'escena final, on moren els dos protagonistes. A l'obra escrita per Àngel Guimerà, aquesta escena és més dramàtica i intensa que la que vàrem veure. Tanmateix, el personatge de la Blanca, la protagonista, es mostra més creient, actua segons la seva fe i dóna a entendre que vol dedicar la seva vida a Déu, mentre que a la representació teatral, Blanca sembla estar promesa amb el seu cosí Ferran.

Tot i això, no volem menysprear l'esforç i el talent dels actors, acròbates i de tota la gent que va fer possible la representació d'aquesta gran obra, ja que ens varen fer guadir d'un gran espectacle amb música en viu i d'un muntatge audiovisual increïble.

Atrapats en la incoherència

JOAN JANOHER I SADURNI. FORALLAC.

Mai es pot dir ni desmarcar-se d'un cas purament particular; quan els teus actuen al marge de la llei, no és coincident, ni tampoc encertat, defugir del reconeixement públic per tapar les vergo?nyes dels que en un principi eren peces clau del govern popular. Això de pretendre treure importàn?cia a l'escàndol iniciat pel senyor Bárcenas, amb un gran ventall de corruptes en el qual no paren de sortir noms de personatges rellevants, i que avui se'ls acusa àmpliament per frau.

No podem sortir de l'embolic dient que el senyor Rato, una altra espasa com a exministre d'Economia, que la seva actuació era exclusivament pel seu compte. Qui s'ho creu això, Rajoy? No caiguem al laberint de les paraules improcedents si no tenim altres arguments que avalin un criteri concret d'estadista i coneixedor dels personatges que anomenem. No creuen vostès què la gent tenim un dogma intel·ligent ampli de principis de l'honestedat, i reconeixem amb dignitat el fracàs?

El poble i la ciutadania no accep?tem que pretenguin encolomar-nos amb coses i discursos de baixa nota lingüística, hem de ser més respectuosos amb la veritat, i no caure en paranys ridículs, emparant-se a generar més dubtes dels que ja tenim. L'interrogant al respecte s'esdevé, emprant el llistat dels 705 possibles encausats per fraudulents, sobre el fet de si tindran tots el paraigua dels estaments del govern i es demostrarà un cop més què també estan atrapats en la incoherència.