Temps al temps

isidre guix i oller. santa cristina d'aro.

El dia 25 d'abril ha estat publicat el naixement de la Fundació Jordi Comas i Matamala, que estarà destinada al Turisme de Girona i és previst que tingui un patronat de 30 persones.

El mes de maig de 2013 es va crear l'Associació Jordi Comas destinada al Turisme Accesible a la Costa Brava i de la qual era el President en Jordi Díaz Comas, nebot del desaparegut Jordi Comas, i vocal la Carme Hospital, vidua d'en Jordi Comas i presidenta del Grup Aromar. Aquesta associació va signar convenis amb la Clínica Bofill i amb el Girona FC per tal de difondre el Turisme Accessible. L'Associació Jordi Comas va tenir la seva fi el mes desembre de 2014, per falta de pressupost aportat per la família Comas.

Totes les activitats realitzades i pressupostades van a cost dels que creiem en el projecte, però els 20 euros inicials del compte corrent de l'associació no es van ampliar mai, i després de moltes reunions l'activitat es va haver de buidar.

Havent de finançar els costos de l'Associació Jordi Comas i Matamala a canvi del lloguer del pis del Grup Aromar on jo vivia, una mica una manera de ser realistes i sufragar les despeses d'aquesta.

El mes de desembre de 2014 es van presentar els de l'empresa de cobrament de morosos de la tuna en el despatx de l'Associacio Jordi Comas i Matamala, reclamant un deute de 92.000 €, possiblement prescrit, que reclamaven a la Sra. Carme Hospital.

Va resultar que l'aportació a l'associació per part de la família Comas no va ser el promès, però aparèixer a la foto del diari els primers, signant com a presidenta quan figurava com a vocal. La feina mal feta no té futurÉ.

Ara a la Fundació Jordi Comas i Matamala han de constar 30 persones en el Patronat, amb l'objectiu que cadascun aporti 1.000 €, per arribar als 30.000 €, requisit de dotació per la Fundació. Un cop obtinguts s'hauran de finançar els projectes a realizarÉ Mala peça al teler.

Aquest naixement es un mal exemple per al tercer sector i en Jordi Comas i Matamala és un exemple a seguir, però aquest camí no està a la seva alçada, que el Grup Aromar no es capaç d'asolir els 30.000 € de dotació inicial. Temps al temps.

Virus

Lluís Torner i Callicó. girona.

Aquesta paraula abans solament era emprada, gairebé, en parlar de qüestions inherents a la medicina, la botànica o bé en l'agricultura. Quantes vegades, ja sigui per pròpia experiència o per comentaris amb d'altra gent, no ens deu haver sortit, en alguna conversa, allò de: Mira, no em trobava gaire bé, he anat al metge, i el doctor m'ha dit que és la passa, que es tracta d'un virus; o allò de dir-nos que cal vacunar-se per al virus de la grip, o ara, per exemple, del papil·loma, etc. Avui, però, d'ençà que vàrem entrar a l'actual era de la informàtica, n'ha sortit un altre, de virus, tant o més empipador, que tot i no afectar la nostra salut corporal, sí que ens pot afectar la psíquica, ja que ens posa dels nervis i ens pot donar molts maldecaps, per haver-se'ns carregat tot allò que teníem al nostre ordinador i que no teníem guardat en un mitjà de memòria externa; es tracta dels remaleïts virus informàtics.

Precisament, ens n'acaba de succeir un cas, vés per on esperàvem la rebuda d'un llibre que ens havia tocat en un sorteig d'un diari i, ves per on, casualment, a l'ordinador ens arriba un correu que diu: "Correos España, pase a recoger un paquete que hemos intentado entregarle y usted no estaba". Innocents de nosaltres, imprimim el document, i en anar a l'oficina de correus, ens diuen: Senyors, ho lamentem, es tracta d'un virus, no és pas el primer cas, tanquin ràpidament el seu ordinador i que tinguin sort, ja que probablement, si no tenen còpia de seguretat, ho perdran tot.

En aquests instants, abans de veure el mal que ens hagi pogut ocasionar, tot i ser gent de pau, no podem per menys que desitjar-los un bon mal de ventre, a tots aquests pirates informàtics, que no dubten a posar en perill la tranquil·litat de la gent.