Un amic del sector crític d'UDC m'ha fet arribar un escrit que no té molta transcendència política però que explica un dels episodis més delirants de la història del país. Es tracta d'una carta a Scarlett Johansson. Resulta que la persona que ha escrit la pregunta per tal que els militants d'UDC puguin decidir el full de ruta sobre el procés català, ja n'havia fet d'altres molt, molt, sonades.

De fet, i aquest és un rumor sense confirmar, havia format part de l'equip redactor de Polònia, es veu que el van acomiadar per escriure coses inversemblants. No sabem per quina raó el susdit individu, mentre escrivia la pregunta, va rebre un correu electrònic de Scarlett Johansson. És la demostració palpable que Déu no és just.

El correu era una evident incitació, per dir-ho en una terminologia científica, a pràctiques sexuals heterosexuals. Aquesta és la nota de resposta del militant de la direcció d'UDC. Que consti que l'he resumit. El director del Diari de Girona no ha volgut donar-me les dues pàgines senceres necessàries per a una carta d'aquestes característiques.

"Estimada amiga Scarlett:

Sobre el teu emplaçament tan explícit voldria fer-te algunes reflexions prèvies tot i que t'avanço que potser vull o no ser-ne part activa però amb algunes consideracions. Et reconec una subjecte especialment dotada i estic preocupat per no exhaurir-me en massa exercici (...) Crec, però, que la relació pot arribar a ser insostenible i lesiva depèn de com ens ho maneguem. Ara bé, totes aquestes consideracions no són finalitats en elles mateixes (...) És molt important que abans parlem i construïm gestionant la trobada des del diàleg sense renúncies prèvies i amb voluntat de persistència tot garantint la seguretat de la trobada, no fos cas que tinguem un problema sanitari posterior i gaudint mentrestant de no se sap ben bé què. Vols realment continuar amb el teu compromís amb el procés que em descrivies al correu, des del romanticisme integrador i d'acord amb els següents criteris? (...) Vols renunciar o posar límits a l'aspiració de plena confederació mútua? El lloc de trobada és molt important, ens hem de trobar a prop de l'estació del nord de Barcelona, on hi ha la nostra seu? O bé ens hauríem de trobar en un o altre indret dins o fora de la Unió Europea? Amb tot, m'hauries de dir en relació amb aquesta proposta: "sí" "no". Marca creueta (of course)."

Es veu que en llegir el correu Scarlett ha fet un tuit: "a fer punyetes". En la versió original hi havia cent quaranta caràcters anticlericals que hem obviat.