l'operació biquini es dóna cada any per aquestes dates. El biquini és una peça unida a l'armament des dels seus orígens: el nom ve d'unes illes rostides a proves nuclears durant la guerra freda. El biquini és una bandera de la pau amb la qual és més fàcil fer l'amor que la guerra i en això també s'assembla a les missions militars en les guerres actuals, anomenades de pau.

L'operació biquini és un desplegament d'un munt de marques i productes que engreixen els seus beneficis oferint aprimar-se als seus consumidors. Ara s'anuncien fruits raríssims, de formes repugnants, als quals s'atribueixen propietats que, sens dubte, no tenen. Si no serveixen per a res, per què no busquen fruits atractius? Perquè tots tenim la idea que, per aconseguir alguna cosa apetitosa, cal empassar-se coses desagradables. Hi ha persones que ho fan literalment: volen menjar-se el món al matí però quan tornen a casa a la nit s'han empassat alguna cosa que no volien i que els ha deixat mal regust de boca. Els sofriments, rigors i privacions de l'operació biquini estan ben vistos, potser perquè no els marca l'FMI, ni Brussel·les, ni el Banc Central Europeu, la troika que ara es diu extroika i segueix exigint aprimament per gana.

L'operació consisteix a entrar al biquini, cosa a la qual aspiren moltes dones i molts homes, sigui per entrar-hi buit o per entrar en un que porta un cos posat. Com amb tantes coses, el problema i la solució estan al cap més que en l'endimoniada geometria del triple triangle en la seva guerra contra les esferes. En molts casos no cal passar per l'operació biquini per arribar a la fi última de que entrin dos en un biquini però es confia en aquestes maniobres dietètiques que porten molt de dolor anual a dones obstinades a sotmetre's al rigor d'una peça sincera, sense falsedat ni engany perquè es regeix pel contemporani esperit de transparència.