13 de juny de 2015
13.06.2015
Diari de Girona

Benvinguts Podem i Ciutadans

13.06.2015 | 00:00
Benvinguts Podem i Ciutadans

Feia falta moure-ho i remoure-ho tot, i Podem i Ciutadans, entre altres, han arribat -esperem-ho- per fer-ho. Han fet saltar el tap que impedia que sortissin moltes ànsies populars, a les quals van donant veu i comandament. Un experiment, sí, però necessari. La nostra societat respira més i millor; se li ha eixamplat l'horitzó. Veure'm com sortirà.
Gent nova i intel·ligent, segurament amb més ideals que dots i experiència de govern. La seva joventut i la seva energia, acompanyades sovint d'una formació universitària i professional, potser supliran la seva manca d'experiència. Encara s'ha de veure, però no renunciem a l'esperança. Aquesta sacsejada feia falta, ho repeteixo. Tanmateix cal que no ho confonguin amb trencar-ho tot. Però sí moltes coses, per substituir-les per unes altres d'oblidades o refusades per l'anomenada "vella política". Podem, de Pablo Iglesias, clama per la igualtat i la justícia. Ciutadans, d'Albert Rivera, per la neteja en la política i la fraternitat dels pobles germans. Què se'ls pot al·legar en contra i de què se'ls pot alertar? Als d'Iglesias, que no caiguin en l'igualitarisme i que no es converteixin en justiciers. Als de Rivera, que no s'embrutin amb conxorxes i que no ofeguin la diversitat d'identitats legítimes. En política no tot, i poques vegades, és idealisme; es juga amb persones i interessos. L'igualitarisme radical no funciona ni en el marxisme ni en els convents; en lloc d'alliberar energies les adorm o les anul·la. La blancor sempre immaculada impedeix d'omplir-se de realitat i de rebolcar-s'hi. El poder requereix grans dosis d'energia creativa i de realisme. Ben segur que ho aprendran aviat, si no volen substituir una situació de desigualtat i corrupció per una altra de pobresa i fracàs.
Dit això, benvinguts siguin Podem i Ciutadans. No per anar-se'n, sinó per quedar-se, per millorar ells mateixos i millorar-nos a tots nosaltres. És a dir, per millorar la política i la societat. Benvinguda aquesta rebolcada a una rutina molt putrefacta, si no es confon amb el començar de cap i de nou, amb un "aquí som nosaltres", que som "els bons".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit