La teva foto ja no hi era al diari de diumenge. Ni per això t'han respectat. T'han assegut en el racó que formen els partits de l'oposició. La vara d'alcaldia que havies portat fins fa uns dies -com l'anell del Hobbit- ha passat a millors mans. Bé, tu no ho penses, que ara el teu poble està en millors mans. Al contrari. Tu penses que qui et substitueix no està preparat. Ni tan sols ha sabut pactar amb tu, que els aportaves tanta saviesa i experiència de govern.

Però com podien acceptar compartir govern, si no han sabut fer-te ni oposició! Si amb prou feines tenien representants dignes! Durant tot el mandat passat es van comportar com covards, inexperts i inútilsÉ com van a saber ara tirar endavant un ajuntament?

És evident que els ciutadans estan encegats. La corrupció dels altres, els debats nacionals dels altres, els desnonaments dels altres... Tot ho has pagat tu. Ara entens per què la gent et retirava la salutació quan anaves al mercat. Estàs convençut que han perdut el millor alcalde que han tingut mai. Ja se'n penediran. Pitjor per ells!